Rekordnih 3,2 miliona putnika na bečkom aerodromu

0

Grupacija bečkog aerodroma, koju čine aerodromi u Beču, na Malti i u Košicama, ostvarila je u junu 2018. godine porast za 9,3 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Flughafen Wien AG)

Od januara do juna 2018. bečki aerodrom je zabeležio rast za 5,5 odsto. Aerodrom na Malti u junu je imao rast za 14,6 odsto, aerodrom u Košicama za 12,1 odsto, dok je Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat” zabeležio rekordnih 3,2 miliona turista. Samo na lokaciji bečkog aerodroma broj putnika je povećan u odnosu na jun prethodne godine – za 7,9 odsto, to jest za skoro dva i po miliona turista. A broj „lokalnih” putnika na bečkom aerodromu je povećan za 8,5 odsto, dok je broj putnika u transferu povećan za 6,7 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Flughafen Wien AG)

Broj putnika koji idu prema Dalekom istoku povećan je za čak 41,9 odsto, a ka Bliskom i Srednjem istoku za 5,7 odsto. Interesovanje za putovanje u Severnu Ameriku povećano je za 3,6 odsto, dok je za Afriku zabeležen snažan porast od 37,8 odsto. Fluktuacija turista ka Istočnoj Evropi u junu 2018. je iznosila 5,2 odsto, a ka Zapadnoj Evropi 5,7 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Bohmann/PID)

Oglašavanje

Vaši komentari na tekst

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam redovni (stalni) član. Student FILUM-a.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend