Grupacija bečkog aerodroma, koju čine aerodromi u Beču, na Malti i u Košicama, ostvarila je u junu 2018. godine porast za 9,3 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Flughafen Wien AG)

Od januara do juna 2018. bečki aerodrom je zabeležio rast za 5,5 odsto. Aerodrom na Malti u junu je imao rast za 14,6 odsto, aerodrom u Košicama za 12,1 odsto, dok je Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat” zabeležio rekordnih 3,2 miliona turista. Samo na lokaciji bečkog aerodroma broj putnika je povećan u odnosu na jun prethodne godine – za 7,9 odsto, to jest za skoro dva i po miliona turista. A broj „lokalnih” putnika na bečkom aerodromu je povećan za 8,5 odsto, dok je broj putnika u transferu povećan za 6,7 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Flughafen Wien AG)

Broj putnika koji idu prema Dalekom istoku povećan je za čak 41,9 odsto, a ka Bliskom i Srednjem istoku za 5,7 odsto. Interesovanje za putovanje u Severnu Ameriku povećano je za 3,6 odsto, dok je za Afriku zabeležen snažan porast od 37,8 odsto. Fluktuacija turista ka Istočnoj Evropi u junu 2018. je iznosila 5,2 odsto, a ka Zapadnoj Evropi 5,7 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Bohmann/PID)

Oglašavanje

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend