Jubilarni, deseti po redu, Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce” biće tradicionalno održan od 15. do 19. avgusta – ove godine u Užicu, Višegradu i na Zlatiboru.

Svake godine oko 1.000 dece, starosti od deset do šesnaest godina, iz celog sveta učestvuju na festivalu, koji je na listi Internacionalnog saveta festivala folklora i folklorne umetnosti („CIOFF”), pa je organizovan prema njihovim standardima. Cilj „Liciderskog srca” jeste promocija kulturne saradnje dečje zajednice, jačanje prijateljskih veza između zemalja i podsticanje multikulturalizma i multietničnosti. U toku festivala ima brojnih interesantnih aktivnosti, kao što su: izložba narodnih nošnji zemalja učesnica, folklorne radionice, tribina „Deca – čuvari tradicije”, humanitarna akcija „Licidersko srce deci”

Program ovogodišnjeg Međunarodnog dečjeg festivala folklora „Licidersko srce”, koji svakog avgusta bude održan u Užicu i popularnim turističkim destinacijama u zapadnoj Srbiji, odnosno Bosni i Hercegovini, možete da pogledate ovde.

A pre početka festivala, tačnije 8. avgusta 2018. od 18 časova i 30 minuta biće održan defile dečjih folklornih grupa iz Beograda i Užica, učesnika „Liciderskog srca”. Defile će se kretati od Zmaj Jovine ulice do Palate „Albanija”, a na Trgu Republike će od 19 časova biti izveden atraktivan folklorni program.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend