Ugostiteljska scena u Beču bogatija je za brojne nove lokacije, ali i jednu manifestaciju – festival koktela.

(Fotografija: Beč, 2019; © Martina Baljak)

Novootvorena letnja terasa „Hohhaus Herengase” na poslednjem spratu bečkog solitera mogla bi da postane jedna od omiljenih lokacija u gradu. Zgrada je sagrađena u periodu od 1931. do 1932. godine i sa svojih 52 metra visine važila je za najviši soliter tadašnjeg Beča. Budući da je ovaj bar smešten u samom gradskom jezgru, nedaleko od baroknog Trga Svetog Mihaila, sa lokacije se pruža spektakularan pogled na grad.

Festival koktela „Liquid Market” biće održan od 11. do 13. jula 2019. u austrijskoj prestonici, te će tom prilikom sedamdesetak barova iz Beča i inostranstva predstaviti svoje najbolje koktele. Glavno mesto dešavanja biće klub „Folksgarten” u istoimenom parku. Ulaznice za festival nalaze se u prodaji, po ceni od 89 evra za trodnevni događaj ili 39 evra po danu.

Bašta bara „Klajnod” otvorena je od proleća do jeseni, a u njoj služe hladne napitke i lagana jela inspirisana francuskim Mediteranom, kao što su kiš, salate ili flambirani tart. Ova romantična bašta sa terasom nalazi se u najstarijem bečkom parku „Am Ring”. Takođe, isključivo po sunčanom vremenu, otvoren je i „Heldenbar” na Trgu heroja (ili Heldenplacu) ispred Svetskog muzeja u Beču (nekadašnji Etnološki muzej). Ovde su svakoga dana, osim srede, od 1. maja do 15. septembra 2019. u ponudi raznovrsni kokteli i ostalo piće.

(Fotografija: Hotel „Andaz Vienna am Belvedere” – „Skybar”, Beč, maj 2019; © „Hyatt Corporation”)

Krajem aprila ove godine u Beču je otvoren hotel „Andaz Vienna am Belvedere”. Ovaj hotel, rađen u nordijskom stilu, nalazi se u blizini Glavne železničke stanice i kompleksa baroknih palata „Belvedere”, a dizajnirao ga je jedan od najpoznatijih arhitekata današnjice – Italijan Renco Pjano. Na šesnaestom spratu hotela „Andaz Vienna am Belvedere” nalazi se bar Aurora, koji je dobio naziv po istoimenoj rimskoj boginji zore i jutra. Pored kreativnih koktela i skandinavski inspirisanih grickalica, ovo je idealno mesto za posmatranje glavnog grada Austrije i okoline, upravo zbog centralne lokacije.

(Fotografija: „Das LOFT” bar & lounge, Beč, 2019; © „WienTourismus”, Christian Stemper)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend