Američki glumac Jack Dimich gostovaće u novoj regionalnoj seriji “Konak kod Hilmije” scenarističko – rediteljskog dvojca Feđe Isovića i Elmira Jukića. Jacku je poverena uloga američkog Pukovnika Forda, a iako je počela sa emitovanjem tek početkom maja ove godine, ova dinamična komedija već je postala jedno od omiljenih domaćih ostvarenja.

“Konak kod Hilmije” vraća nas u vreme okupiranog Sarajeva za vreme Drugog svetskog rata i alegorija je na “Alo, Alo” u kojoj bosanskog Renea – Hilmiju igra Emir Hadžihafizbegović. U njegov konak navraćaju svi: od komunističkih ilegalaca, ustaša, četnika, vojnika handžar divizije, pa sve do nemačkih vojnika i komandanta grada Štumbafirera Šilinga. Oni jedni drugima ispred nosa kuju zavere u kojima nacionalne tenzije postaju manje bitne od ličnog materijalnog interesa. Radnju će dodatno začiniti i dvojica rudara, partizanski ilegalaci sakiveni u podrumu konaka, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do nemačkog skladišta oružja. Imaćemo priliku da gledamo i mnoge druge proslavljene glumce sa ex – YU prostora: Tarika Filipovića, Bojana Perića, Milenu Vasić, Darka Tomovića, Marka Cindrića, Ilira Tafu, zatim generaciju mladih glumaca kao što su Marija Pikić, Igor Skvarica, Emir Zumbul Kampetanović, Adnan Omerović, Rijad Gvozden i Dino Sarija.

“Istorija je samo okvir za priču, a ne striktna, faktografska obaveza. Ovoga puta to je dinamična, sjajno glumljena, po tematici i likovima vrlo netipična situacijska komedija u kojoj smo okupili izuzetnu glumačku ekipu. Pričajući priču iz 1941. godine poigravamo sa sadašnjošću. Gledaocima nudimo naš najjači adut – humor”, istakao je reditelj Elmir Jukić, čija je hit serija “Lud, zbunjen, normalan” bila jedna od najgledanijih u čitavom regionu.

“Kada sam počeo glasno da se smejem čitajući scenarija za ulogu Pukovnika Forda, shvatio sam da će serija biti odlično prihvaćena na prostorima bivše Jugoslavije. Nemam prilike da često radim komedije i biće mi čast, po ovako dobro napisanom tekstu i sa veoma talentovanom ekipom”, rekao je Jack Dimich. Snimanje epizoda sa njim planirano je za sredinu juna.

Oglašavanje

O autoru

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend