Interaktivni dokumentarac Dejva Grola je online!

0

„PLAY“ je dvodelni mini dokumentarac koga je osmislio i režirao  Dave Grohl. Poznati i priznati američki muzičar, nekadašnji član kultnog benda Nirvana i frontmen grupe Foo Fighters, učinio je to u cilju proslavljanja prednosti i izazova muzičara koji je čitav život posvetio muzici.

Prvi deo počinje iza scene gde Dave diskutuje o ljubavi prema sviranju i njegovom dugogodišnjem odnosu prema instrumentu – uz proces i izazove snimanja i izvođenja ovog jedinstvenog performansa. Naime, “The Play”, film koji traje 23 minuta, prati snimanje jedne kompozicije u studiju, samo što se u ovom slučaju radi o jednom muzičaru koji kamerom zapisuje kako svira svih sedam instrumenata na budućoj kompoziciji, a proces beleženja se odvija neposredno i  uživo.

Dokumentarni film “Play” je pre svega interaktivno iskustvo u kome vi birate koji audio i koji video sadržaj želite da iskusite. Tako možete čuti izolovane snimke pojedinačnih instrumenata, kao i naravno kompletan master snimak, ukoliko posetite sajt.  Takođe, na vebsajtu  možete preuzeti note i sami se okušati u izvođenju kompozicije, izbor i mogućnosti su samo vaše.

Kompletan film možete pogledati na OVOM linku.

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend