Premijera srpsko-hrvatske komedije „Aleksi” na 47. „FEST-u”

0

Regionalna premijera filma rađenog u srpskohrvatskoj produkciji „Aleksi” biće održana sutra u Domu omladine od 20 časova.

„Aleksi” je debitantski dugometražni film mlade hrvatske rediteljke Barbare Vekarić, koji će biti prikazan u domaćem takmičarskom programu ovogodišnjeg „FEST-a”. Nakon premijere na Filmskom festivalu u Puli prošle godine, ovo će biti njegova regionalna premijera, a potom će „doživeti” i američku premijeru na festivalu „South by Southwest”, odnosno švajcarsku premijeru na predstojećem „Fribourg International Film Festival” („FIFF”).

Aleksi je mlada umetnica koja je, zbog nemogućosti da nađe posao u struci, primorana da se vrati u roditeljsku kuću u malom selu na Pelješcu. Nena majka je tera da radi u porodičnoj vinariji, ne bi li nastavila porodičnu tradiciju. Aleksi je u fazi ispitivanja svog identiteta i očajnički želi da izađe iz okvira male i dosadne sredine. Zanemaruje sve svoje obaveze i impulsivno se upušta u odnose sa različitim muškarcima: američkim fotografom, lokalnim muzičarem i starijim slovenskim plejbojem koji je mami svojim ekstravagantnim životom.

Barbara Vekarić, ujedno i scenarista filma, kaže da Aleksi nije devojka koju često možemo da vidimo u filmovima:

„Ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnost bez pardona. Ona je antijunakinja. Na predivnom poluotoku Pelješac, Aleksi traći vrijeme čekajući da se dogodi nešto što bi je poguralo i odredilo joj životni smjer. Zapravo, Aleksi je zatočenica vlastitih impulsa, želja i pogleda na svijet”.

Uloge tumače: Džejson Man, Goran Marković, Neda Arnerić, Sebastijan Kavaca, Tihana Lazović

(Fotografije: Film „Aleksi”, 2018; © FAME Solutions)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend