U srcu Beča, na trgu ispred Gradske kuće, počeo je 28. po redu Filmski festival klasične muzike.

Sve do 2. septembra 2018. ovo mesto biće „sastajalište za noćobdije” koje rado uživaju – kako u kulturi, tako i u kulinarskim specijalitetima. Svakodnevno, uz slobodan ulaz, muzički filmovi, od opere do popa, garantuju dobar provod u toku letnjih noći.

Muzički filmski festival je jedna od najvećih letnjih atrakcija u Beču. Svake godine festival poseti oko devet stotina hiljada ljudi, što ga svrstava u najveće kulturne festivale u Evropi. Tematski, ovaj festival se osvrće na jubileje velikih muzičara i umetnika. Ove godine bi kompozitor Leonard Bernštajn slavio 100. rođendan, bosa nova slavi 60-godišnjicu od nastanka, a obeležava se i 20 godina od smrti rok zvezde Falka. Program obuhvata kako opere, koncerte klasične muzike, tako i ples, pop i džez koncerte.

Kulinarske specijalitete spremaće 25 internacionalnih gastronoma, a zainteresovanim gostima biće na raspolaganju više od pet hiljada mesta za sedenje.

(©Stadt Wien Marketing/Adria Daily Magazine)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend