Otvoren 28. Filmski festival klasične muzike u Beču

0

U srcu Beča, na trgu ispred Gradske kuće, počeo je 28. po redu Filmski festival klasične muzike.

Sve do 2. septembra 2018. ovo mesto biće „sastajalište za noćobdije” koje rado uživaju – kako u kulturi, tako i u kulinarskim specijalitetima. Svakodnevno, uz slobodan ulaz, muzički filmovi, od opere do popa, garantuju dobar provod u toku letnjih noći.

Muzički filmski festival je jedna od najvećih letnjih atrakcija u Beču. Svake godine festival poseti oko devet stotina hiljada ljudi, što ga svrstava u najveće kulturne festivale u Evropi. Tematski, ovaj festival se osvrće na jubileje velikih muzičara i umetnika. Ove godine bi kompozitor Leonard Bernštajn slavio 100. rođendan, bosa nova slavi 60-godišnjicu od nastanka, a obeležava se i 20 godina od smrti rok zvezde Falka. Program obuhvata kako opere, koncerte klasične muzike, tako i ples, pop i džez koncerte.

Kulinarske specijalitete spremaće 25 internacionalnih gastronoma, a zainteresovanim gostima biće na raspolaganju više od pet hiljada mesta za sedenje.

(©Stadt Wien Marketing/Adria Daily Magazine)

Oglašavanje

Vaši komentari na tekst

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam redovni (stalni) član. Student FILUM-a.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend