Tradicionalni „Francuski filmski karavan” biće održan, prvi put u „Kombank dvorani”, od 19. do 21. juna 2018. godine.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od kraja Velikog rata, „Francuski filmski karavan” otvoriće film „Čuvarke”, francuskog scenariste i reditelja Gzavijea Bovoa, koji će premijerno biti prikazan 19. juna u 18 časova. Premijeru filma „Čuvarke” uveličaće ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni i njegovi gosti. „Čuvarke” će se na redovnom bioskopskom repertoaru „Kombank dvorane” naći od 21. juna.

Ovaj izuzetan film jeste intimna drama, koja istražuje živote žena koje su ostale da same čuvaju porodične farme u toku Prvog svetskog rata. Malo svedočenja postoji o ulozi i sudbini žena koje su živele u toj eposi. Godina 1915, muškarci su na frontu, a žene moraju da preuzmu uloge čuvarki farmi. Majka, Ortens, neumorna radnica, zapošljava Fransin, devojčicu iz sirotišta, da joj pomaže, jer njena ćerka odbija da posluša. Između njih dve se razvija međusobno poštovanje i divljenje, ali kako bi zadržala svoju porodicu na okupu, Ortens će morati da žrtvuje devojčicu – i da plati cenu.

Glavne uloge tumače Natali Bej, Laura Smet i Iris Bri.

U sklopu „Francuskog filmskog karavana” u „Kombank dvorani” biće prikazani i filmovi „Kapetan Konan”, „Istočni front, zaboravljeni front 1915 – 1919”, kao i film „Život i nešto drugo” – u čijem je središtu, takođe, ratna tematika.

Oglašavanje

O autoru

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend