Završen je trejler debitantskog ostvarenja mladog reditelja i scenariste Nikole Petrovića„Psi umiru sami”, čija je premijera planirana za jesen. Film donosi veoma neobičnu priču za srpsku kinematografiju, a žanrovski predstavlja otklon od recentne prakse u našoj kinematografiji.

(Fotografija: Film „Psi umiru sami”, 2018; ©Nikola Petrović)

Radnja filma prati Viktora, nekadašnjeg radnika programerske firme, koji napušta haotični život prestonice i sreću traži u malim stvarima. Vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj – pas Ares. Sticajem okolnosti, u kuću prima Milicu, koja ima zadatak da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana i tajnovita. Nešto pre njenog dolaska, Viktor saznaje da je šef firme za koju je godinama radio – mrtav! Ubijen. Inspektor Goran Mirković rešava poslednji slučaj u svojoj karijeri, koji od rutinskog posla postaje njegov, dosadašnji, najteži i najveći izazov – i lični i poslovni.

(Fotografija: Film „Psi umiru sami”, 2018; ©Nikola Petrović)

Ova drama sa elementima misterije i trilerskim zapletom, snimana je na lokacijama u Beogradu i na Tari, pa je i u tom smislu vizuelna poslastica za filmofile. Likovi su zasnovani na autoru filma, kao i na ljudima iz njegove okoline.

„Svi mi delimo neku zajedničku muku. Viktor je tajnoviti buntovnik. I ja kao autor, i kao mlad čovek, gajim neku dozu bunta. Međutim, kako sazrevamo i rastemo, taj bunt jenjava. Naučimo da prihvatamo život onakvim kakav jeste. Iako ne možemo da promenimo kako svet funkcioniše, i te kako možemo da promenimo sami sebe, kao i to što nas čini srećnim! Ako bi svako od nas uradio to za sebe, možda bismo onda i uspeli da promenimo svet.

Film je, pre svega, tu da bi ispričao interesantnu priču, a ne da bi poslao pretencioznu socijalno ili politički angažovanu poruku. Apsolutno postoji dublja poruka, ali ne želim da je potenciram, kaže reditelj i scenarista Nikola Petrović, koji je bio uporan da realizuje svoju ideju za film, te nakon tri godine snimanja u tome i uspeo.

Uloge u filmu tumače: Andrej Šepetkovski, Dragan Vujić – „Vujke”, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Mina Obradović, Nikola Šurbanović, Srđan Petrović (kome je ovo i prva uloga na filmu) i Srđan – Žika Todorović.

Pogledajte trejler filma:

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend