U svetu se danas obeležava Međunarodni dan sreće.

Cilj proslave ovog dana, koji je 2012. godine proglasila Generalna skupština Organizacije ujedinjenih nacija (GS OUN), jeste da se poveća svest o važnosti potrage za srećom i dobrobiti celokupnog stanovništva. Pravilan i uravnotežen privredni rast bazira se na održivom razvoju, iskorenjivanju siromaštva i podsticanju blagostanja svih naroda.

„Većina ljudi je nesrećna zato što kada su srećni žele da budu srećniji”Ingrid Bergman, švedska glumica.

Zato se pozivaju sve zemlje članice, kao i druge međunarodne i lokalne organizacije, da se udruže u promovisanju navedenih ciljeva, kako bi na taj način angažovali javnost u podizanju svesti o važnosti sreće. Pandan Međunarodnom danu sreće jeste Svetski dan smeha, koji svake godine proslavljamo 10. januara, odnosno 2. maja.

Podsetimo se spota i pesme „Sreća” Farela Vilijamsa:

Takođe, danas se obeležava i Nacionalni dan borbe protiv raka dojke i prvi dan proleća, to jest ravnodnevnice, dok će sutra biti proslavljen Svetski dan poezije.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend