Etihad airways dobio nagradu za inovativnu transakciju

0

Finansijska transakcija grupacije Etihad Airways Partners (EAP) u vrednosti od 700 miliona dolara iz 2015. godine je dobila treću po redu međunarodnu nagradu – priznanje za Inovativnu transakciju godine od prestižne publikacije Erfajnens džurnal (Airfinance Journal).

Finansijska transakcija grupacije Etihad Airways Partners (EAP) u vrednosti od 700 miliona dolara iz 2015. godine je dobila treću po redu međunarodnu nagradu – priznanje za Inovativnu transakciju godine od prestižne publikacije Erfajnens džurnal (Airfinance Journal).

Sporazum o izdavanju obaveznica sa rokom dospeća od pet godina obuhvata Etihad ervejz, njegov ogranak Etihad Airport Services i pet avio-kompanija, strateških partnera Etihad ervejza – erberlin, Er Srbiju, Er Sejšele, Alitaliju i Džet erevejz – u okviru grupacije EAP. Ovaj revolucionarni finansijski aranžman o zajedničkom finansiranju, koji se smatra prvim te vrste u avio-industriji, ima za cilj da podrži razvoj grupacije EAP.
Džejms Hogan, koji je predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, zajedno sa svojim finansijskim timom, uključujući i finansijskog direktora Džejmsa Rignija i direktora novčanih transakcija Grupe, Rikija Tiriona je sinoć u Majamiju primio najnovije priznanje na godišnjoj dodeli nagrada časopisa Airfinance Journal.

Ovo je treće priznanje u isto toliko meseci za EAP, koji je dobio još dve vodeće nagrade za istu transakciju – Obaveznicu godine na tržištima u razvoju u Evropi, na Bliskom istoku i Africi od prestižne organizacije za pružanje tržišnih informacija International Financing Review – Aranžman za finansiranje godine za Bliski istok koju dodeljuje vodeći britanski časopis Global Transport Finance.

Pic 2

U svom govoru u Majamiju, Džejms Hogan je rekao: „Inovacija je suština svega što Etihad ervejz i njegovi partneri rade u svim svojim poslovnim aktivnostima. Niz nagrada koje smo dobili opravdava poverenje koje su međunarodni investitori imali u našu uspešnu i jedinstvenu strategiju koja se zaista zasniva na stvaranju sinergija između kompanija u koje smo investirali.“
„U visoko konkurentnom okruženju u kojem poslujemo, sve zavisi od unapređenja produktivnosti i povećanja efikasnosti kako bi se podstakao razvoj. Svi naši partneri pojedinačno razvijaju dobro poslovanje. Ali u zajedništvu, ta solidarnost postaje još jača. Ova uspešna transakcija prepoznaje i odobrava tu snagu.“ – dodao je Džejms. Hogan je i pohvalio svoj finansijski tim na čelu sa Džejmsom Rignijem za napore koje su uložili, kako bi realizovali ovu snažnu i inovativnu transakciju koja je privukla značajnu pažnju na međunarodnom tržištu.
On dodaje: “Džejms i njegov tim su veoma naporno radili da bi doprli do međunarodne poslovne zajednice i pokazali ogromne prednosti poslovnog modela koji jasno pokreće veću operativnu efikasnost u teškom ekonomskom okruženju, naročito zato što ovakva strategija nikada nije isprobana niti testirana.“

U septembru prošle godine, Etihad ervejz je pokrenuo seriju prezentacija u Abu Dabiju, Dubaiju i Londonu koju su podržali glavni savetnik Goldman Saks, ADS Securities iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Anoa Capital. Putem instrumenta za finansiranje pod nazivom „Etihad ervejz partners BV“, grupacija je najpre uspešno prikupila 500 miliona dolara, a posle svega nekoliko dana još 200 miliona dolara usled velikog interesovanja međunarodne finansijske zajednice.

Prikupljena sredstva, koja će biti podeljena između sedam kompanija, namenjena su kako za kapitalna ulaganja tako i za investicije u flotu, kao i refinansiranje obaveza, u zavisnosti od individualnih potreba svake poslovne organizacije.

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend