Politika o zaštiti privatnosti i kukijima

Zaštita privatnosti

Uopšteno

Adria Daily Magazine kontroliše obradu svih ličnih podataka koji se prikupljaju na vebsajtu. Adria Daily Magazine poštuje vašu privatnost i naše poslovanje je usaglašeno sa uredbama važećeg Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije.

Adria Daily Magazine ne prikuplja i ne obrađuje lične podatke kroz kukije koje postavlja. Izuzetno, u slučaju potreba o kojima će korsnik biti obavešten i za koje će korisnik dati saglasnost, Adria Daily Magazine će obrađivati lične podatke koje korisnik svojevoljno ostavlja, putem registrovanja na vebsajt zbog neke usluge koju vebsajt pruža (npr. komentarisanja tekstova). Ove informacije mogu da uključuju korisnikovo ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona, adresu i grad stanovanja.

Prenos, čuvanje i obrada podataka

Prenos, čuvanje i obrada podataka prikupljenih putem ovog vebsajta obezbeđeni su putem standardnih i uobičajnih tehničkih mera. Adria Daily Magazine može uz Vašu saglasnost proslediti Vaše lične podatke trećim licima u slučaju obavljanja neke od usluga koju ste vi tražili, a te strane će obrađivati vaše lične podatke u skladu sa uputstvima i pod odgovornošću Adria Daily Magazine, kao i pod njihovim Pravilima privatnosti.

Pristup, ispravke ili uklanjanje sadržaja

U bilo koje vreme možete da zahtevate da Adria Daily Magazine obezbedi pristup vašim ličnim podacima koje je prikupilo. Takođe, možete da zahtevate da Adria Daily Magazine ispravi ili obriše lične podatke. Molimo vas da pošaljete e-mail na redakcija@adriadaily.com u slučaju da imate bilo kakva pitanja i zahteve u vezi sa ličnim podacima.

Ova Politika o zaštiti privatnosti i kukijima može biti izmenjena ili dopunjena. Navedene promene će stupati na snagu odmah nakon objavljivanja izmenjene i dopunjene Politike o zaštiti privatnosti i kukijima. Korisnci vebsajta se savetuju da redovno čitaju Politiku o zaštiti privatnosti i kukijima zbog mogućih izmena.

Politika kukija

Vebsajt (www.adriadaily.com) napravljen od strane uredništva Adria Daily Magazina. Ovaj vebsajt koristi kukije. Kukiji su male tekstualne datoteke koje vebsajt čuva na vašem računaru.

Kukiji koji se koriste na vebsajtu

Ovaj vebsajt koristi kukije u sledeće svrhe:

Fukcionalni kukiji: kukiji koji se koriste kako bi se unapredila pristupačnost vebsajta korisnicima. Na primer, kuki se postavlja kako bi alati za čuvanje informacija radili efikasnije. Funkcionalni kukiji vebsajta koje Adria Daily Magazine čuva na vašem kompjuteru ostaju validni samo tokom vašeg boravka na sajtu.

Analitički kukiji: Adria Daily Magazine koristi kukije Google Analytics u svrhe analiziranja načina na koji posetioci koriste vebsajt. Adria Daily Magazine onda može da unapređuje vebsajt. Google samo obrađuje podatke koje dobija putem vebsajta na anoniman način. Molimo vas da posetite www.google.com/analytics za više informacija o Google Analytics.

Kukiji trećih lica: vebsajt dozvoljava upotrebu kukija dodatnih programa (plug-in)[2] za društvene mreže nekoliko različitih trećih lica. Ovo omogućava da korisnik deli sadržaj vebsajta na određenim društvanim mrežama. Na primer, sa Facebook plugin-ovima na vebsajtu, korisnici mogu da se jednostavno registruju na vebsajt uz pomoć svojih podataka sa Facebook naloga. Upotreba podataka koje treća lica prikupe putem ovih plugin-ova za društvene mreže pod kontrolom je isključivo tih treća lica jer Adria Daily Magazine ne može da čita te kukije (niti ova lica mogu da čitaju kukije Adria Daily Magazine). Za više informacija o kukijima trećih lica, molimo vas da pročitate politike tih trećih lica u vezi sa zaštitom privatnosti i kukijima.

Menjanje podešavanja

Menjanjem podešavanja na svom veb pretraživaču možete podesiti da dobijete obaveštenje ukoliko se neki kuki sačuva na vašem kompjuteru. Menjanjem podešavanja, možete takođe da podesite da vaš pretraživač ne prihvata kukije sa ovog vebsajta. Međutim, ukoliko vaš pretraživač ne prihvata kukije sa ovog vebsajta, možda nećete moći da pristupite svim delovima vebsajta.

[1] Cookie (prevod: kolačić) – Delić informacije koji na vašem harddisku ostavlja veb stranica; fajl smešten lokalno koji prati vaše podatke o internet pretrazi. U daljem tekstu: kuki [2] U daljem tekstu: plug-in (prim.prev.)

Facebook komentari

Na adresi www.adriadaily.com koristimo plugin: Fancy Facebook Comments, koji ima svoja pravila usklađena sa GDPR-om, a koja možete videti na ovoj strani. Pristupanje komentarima se vrši automatski putem vašeg Facebook naloga koji je kompatibilan sa ovim dodatkom. Adria Daily Magazin ne snosi bilu kakvu odgovornost u pogledu funckionisanja ovog dodatka, kao ni za sadržinu komentara koje posetioci sajta ostavljaju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend