Sutra počinje pretprodaja ulaznica za 17. Beogradski festival igre!

0

Od srede, 28.avgusta počinje pretprodaja ulaznica za dve predstave koje će se u okviru glavnog programa 17. Beogradskog festivala igre izvoditi na sceni Opere Madlenianum. U pitanju su gostovanja trupa BodyTraffic iz Los Anđelesa (25. mart) i La Veronal iz Madrida (31. mart). Karte će se po umanjenoj ceni prodavati isključivo na blagajni Madlenijanuma u Zemunu, i to do 1. oktobra.

Dela tri izuzetna koreografa čine neponovljivo veče u izvođenju trupe BodyTraffic iz Los Anđelesa, grada koji postaje svetski centar umetničke igre. “Prašina” tumači sile koje pokreću savremeno društvo, kroz snažan pokret i muziku koje potpisuje slavni Hofeš Šehter. “(Ne)stvarni umovi” Fernarda Hernarda Magadana koga beogradska publika pamti kao igrača Holandskog teatra igre, zasniva se na istinitoj priči o Santijagu, mentalnom bolesniku sa tipom šizofrenije u kojoj je osoba uverena da je član porodice zamenjen identičnom ličnošću. Anton Laki osmislio je “Skrivene igre: Poglavlje 1” koristeći jedinstven pokret i prodorne slike kako bi publiku poveo u imaginarni svet.

“Pasionarija” Markosa Moroa i njegove trupe La Veronal, otvara pitanja o (ne)ljudskim emocijama ka kojima svet stremi i nametnutom bljesku ideje o napretku. O putovanju od savremene planete do planete bespomoćnih odraslih ljudi. Zamislite mesto o kome svi pričaju. Svet koji je nastao kao rezultat naših dugogodišnjih napora. Bića slična ljudskim, ali savršeno dizajnirana… Sintetički krajolik i tehnološka dostignuća, bez strasti… Sadašnjost kakvu živimo tera nas da zamislimo budućnost bez osećanja i želje za razumevanjem sopstvenog života…

17. Beogradski festival igre održaće se od 21. marta do 12. aprila, 2020. godine.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend