U čast proteklom Danu žena, femini i svima koji se tako osjećaju, 16. ožujka galerija i dućan bon ton, u Preradovićevoj 34, udomit će kolaže i ulja na platnu mlade umjetnice Toni Mažuranić.

Iako rodom iz Zagreba, Toni je završila studij slikarstva na Cleveland Institute of Art – jednoj od top 10 akademija za likovnu umjetnost u Americi. Sa svojih 30 godina, iza sebe je ostavila trag na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Clevelandu, San Pedru, Zagrebu i Trstu.

Bon ton je sljedeća stanica gdje ćete osobno upoznati autoricu kroz njezin specifični pristup problematici ideala ljepote i vrijednostima koje usvajamo pristankom na ponuđene standarde. Izložba, ironičnog naziva Femme fatale selekcija je radova osebujnih serijala koji nastaju nakon Toninog povratka iz Amerike u rodni grad. Igrom kolažiranja mijenja kontekst ponuđenih slika s namjerom propitivanja biti ženske ljepote, reprezentacije ženskog identiteta u suvremenom društvu te pritisak koji se vrši nad ženskom prirodom u vječnoj potrazi za savršenstvom.

Tonina priča o femme fatale upotpunjuje bon ton-ovu ideju o ženi koja je savršena onakva kakva jest zbog svog stava, karaktera i slobode kreiranja svog vizualnog identiteta kroz različite medije. Još jednom u Preradovićevoj kreira se priča koja nadilazi standarde modne industrije – oni su fatalni kad je u pitanju umjetnost, vjeruju da ljepota dolazi iz iznutra, a njihova estetika ističe ono najbolje u ženama i muškarcima, bez da sami odlučuju što će to biti.

U revijalnom tonu, otvaranje će biti u 18 sati popraćeno odličnom glazbom uz Dj-a te pićem dobrodošlice.

Foto: Toni Mažuranić

Oglašavanje

O autoru

Marina Đarmati

Urednica Adria Daily Magazina za Hrvatsku. Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionista, sanjar i borac u isto vrijeme.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend