Showcase Instituta za umetničku igru u UK „Vuk Karadžić“

0

Studenti Instituta za umetničku igru osnovnih i master akademskih studija i IUI Transition Dance kompanije izvešće tradicionalni SHOWCASE 20. decembra u 20.00 časova na Velikoj sceni „Aleksandar Popović“ Ustanove kulture „Vuk Karadžić“.

Odabrani radovi studenata svih godina biće prikazani iz oblasti scenske narodne igre, klasičnog baleta i savremene igre.

U okviru SHOWCASE biće izvedene koreografije Bahrama Juldaševa gostujućeg predavač na odseku klasičan baleta, Vesne Bajić predavača na odseku scenska narodna igra i savremene koreografije Katarine Ilijačević, Anđelije Jovanović, Ane Bošković, Alise Oravec, Milice Cerović, Katarine Stojković, Vladimira Čubrila i Luice Marote Trejos koja je uz podršku Instituto Cervantes de Belgrado gostujući predavač iz Španije.

Studenti Instituta za umetničku igru učestvuju u najvažnijim kulturnim događajima grada Beograda. Već tradicionlno izvode svoje radove u okviru Aprilskih susreta, BELEF festivala, Noći muzeja, Festivala koreografskih minijatura i dr.

Ove godine s uspehom su gostovali s predstavom „Aliza“ u koreografiji Ido Gidrona i „Mara Sad“ u koreografiji Nikole Pavlovića na Šibenskom plesnom festivalu (Hrvatska) i Letnjem festivalu u Velenju (Slovenija).

Uz podršku Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ omogućeno im je da u okviru Transition dance kompanije nastupaju na sceni te ustanove.

Sledeće godine očekuje ih gostovanje u okviru Sarajevske zime s predstavom „Aliza“.

Ulaz na predstojeći događaj u UK „Vuk Karadžić“ je slobodan

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend