Showcase Instituta za umetničku igru u UK „Vuk Karadžić“

0

Studenti Instituta za umetničku igru osnovnih i master akademskih studija i IUI Transition Dance kompanije izvešće tradicionalni SHOWCASE 20. decembra u 20.00 časova na Velikoj sceni „Aleksandar Popović“ Ustanove kulture „Vuk Karadžić“.

Odabrani radovi studenata svih godina biće prikazani iz oblasti scenske narodne igre, klasičnog baleta i savremene igre.

U okviru SHOWCASE biće izvedene koreografije Bahrama Juldaševa gostujućeg predavač na odseku klasičan baleta, Vesne Bajić predavača na odseku scenska narodna igra i savremene koreografije Katarine Ilijačević, Anđelije Jovanović, Ane Bošković, Alise Oravec, Milice Cerović, Katarine Stojković, Vladimira Čubrila i Luice Marote Trejos koja je uz podršku Instituto Cervantes de Belgrado gostujući predavač iz Španije.

Studenti Instituta za umetničku igru učestvuju u najvažnijim kulturnim događajima grada Beograda. Već tradicionlno izvode svoje radove u okviru Aprilskih susreta, BELEF festivala, Noći muzeja, Festivala koreografskih minijatura i dr.

Ove godine s uspehom su gostovali s predstavom „Aliza“ u koreografiji Ido Gidrona i „Mara Sad“ u koreografiji Nikole Pavlovića na Šibenskom plesnom festivalu (Hrvatska) i Letnjem festivalu u Velenju (Slovenija).

Uz podršku Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ omogućeno im je da u okviru Transition dance kompanije nastupaju na sceni te ustanove.

Sledeće godine očekuje ih gostovanje u okviru Sarajevske zime s predstavom „Aliza“.

Ulaz na predstojeći događaj u UK „Vuk Karadžić“ je slobodan

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend