FABelgrade2018 je novo izdanje regionalne konvencije posvećene promociji digitalne fabrikacije (3D štampe i srodnih tehnologija), fab lab koncepta tj. upotrebe ovih tehnologija u nastavi, nauci i preduzetništvu i njihove primene u drugim oblastima – inženjerstvu, dizajnu, arhitekturi, industriji… Ova interesantna i veoma korisna konvencija za sve ljubitelje nauke održaće se tokom 28. i 29. aprila 2018. u Domu omladine Beograda, pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Srbiji, uz podršku Ambasada Kanade i Holandije, Ultimejker kompanije, Francuskog kulturnog centra, Instituta BioSens i DIATOMIC projekta.

FABelgrade2018 organizuju FAB inicijativa, Polyhedra fab lab, 3D Republika i asocijacija MAKER.

Program uključuje predavanja i panel diskusije kao i veći broj praktičnih radionica i prezentacija regionalnih fab labova i kompanija u oblasti digitalne fabrikacije.

Ovogodišnji govornici konvencije su globalni i regionalni lideri u ovoj oblasti (detalje možete pogledati na sajtu događaja), uključujući stručnjake iz 3D bioprintinga, robotike i “interneta stvari”, mejkerskog “do-it-yourself (DIY)” pristupa nauci i obrazovanju.

Osim predavanja ove godine predviđene su i praktične radionice, koje će se odvijati u pravom fab lab-mejkerspejsu na licu mesta i sadržaće sve fab lab alate i mašine kao što su različiti modeli 3D štampača, laserski sekači, CNC mašine i DIY elektronika.

Ulaz je besplatan, ali je neophodna registracija na sajtu OVDE.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend