Predavanje: Zasto se niste ubili?, nedelja 23.10.

0

U nedelju 23. oktobra u 18 časova u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ biće održano predavanje „Zašto se niste ubili?“.

Predavanje organizuje tim psihološkog savetovališta za studente Pričajmo o tome u saradnji sa DKSG.

meaning_of_life1

Gost na predavanju biće REBT psihoterapeut i psiholog Vladan Beara, koji se godinama bavi traumama ratnih veterana. Radi u REBT praksis centru i Centru za ratnu traumu (www.wartrauma.org) u Novom Sadu.

Vladan će govoriti o smislu i besmislu življenja savremenog čoveka, odnosno kako i zašto se upuštamo u potragu za smislom u životu, da li smisao dajemo ili ga nalazimo, sami stvaramo ili nam se nameće. Egzistencijalna kriza, životna kriza, depresija, teška oboljenja, uslovi života, promene društvenih vrednosti – mogu dovesti do preispitivanja smisla života. Veliki broj nas je u životu pomišljao da nema više smisla boriti se, truditi, da su agonija i bol nepodnošljivi. U tim prelomnim periodima potrebno je naći smisao i svrhu uz novi pogled na stare stvari.

O samoubistvu se retko govori u našoj zemlji. Oktobar je mesec mentalnog zdravlja. Tim „Pričajmo o tome“ duboko veruje u značaj prevencije i rad na problemima. Mi ne ćutimo, jer ćutanje može da ubije, baš kao i reč i delo. Sa vama ćemo razgovarati o strahovima, pitanjima, dilemama, iskustvima.

Ulaz na predavanje je slobodan, uz ograničen broj mesta.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend