Ceremonija otvaranja 12. po redu Međunarodne studentske nedelje u Beogradu („ISWiB), najvećeg okupljanja studenata iz svih delova sveta u Jugoistočnoj Evropi, biće održana 16. jula 2018. od 12 časova – ispred Skupštine grada Beograda.

Ovogodišnji festival nosi naziv „Preuzmi inicijativu” i ugostiće oko 300 mladih ljudi, uključujući strane i domaće učesnike, ali i volonterski tim „ISWiB-a”.

Kulturno-edukativni karakter Međunarodne studentske nedelje ogleda se kroz deset radionica – koje prate globalno aktuelne teme, poput socijalnog preduzetništva, informacionih tehnologija, digitalnog marketinga, biznisa i zaštite prirodnog okruženja, a umetnička dimenzija je oličena u radionicama posvećenim plesu, fotografiji, jogi i mnogim drugim disciplinama.

Pored radionica, program ovog festivala obuhvata i niz manifestacija, na kojima će učesnici imati priliku da predstave svoje i upoznaju tuđe kulture, jezike i običaje, a multikulturalni duh „ISWiB-a” moći će da osete i svi zainteresovani koji se učesnicima pridruže na Umetničkoj večeri u klubu „Zappa Barka”. U toku večeri će nastupiti mladi džez muzičari sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i bend „Sizip”, a humanitarni karakter događaja je razlog više za dolazak – za sve one koji žele da osete jedinstvenu energiju „ISWiB-a”.

Tradicionalno najposećeniji festivalski događaj, Defile zastava, biće održan 21. jula – kada će učesnici „ISWiB-a” prodefilovati užim centrom Beograda, počevši od Trga Nikole Pašića u 16 časova i 45 minuta. U toku osmodnevnog trajanja festivala, a posebno u toku Defilea zastava, Beograd će izgledati kao prava svetska prestonica, s obzirom na to da će se njegovim ulicama vijoriti zastave više od 50 država.

Osim učesnika i organizatora („Svetski omladinski talas”), otvaranju će prisustvovati i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja, koji su podržali ovaj projekat. Takođe, partneri Međunarodne studentske nedelje su i „Stadion Shopping Centar”, „Via Academica”, Beogradska poslovna škola i brojni drugi.

(Fotografije: Međunarodna studentska nedelja, Beograd; ©ISWiB)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend