Od 7. do 13. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće održan deveti „Merlinka“ festival, koji emituje filmove LGBT tematike, pod ovogodišnjim sloganom „Zaljubi se zatvorenih očiju“. Za sedam festivalskih dana biće prikazano preko sedamdeset kratkih, igranih i dokumentarnih filmova, a publika će moći da užima i u nastupima Ide Prester, Sonje Sajzor, dreg kraljice Lejdi Galore, violiniste Nika Jovičića i drugih.

Festival otvara hrvatski film „Lavina“ Stanislava Tomića, koji je otvorio i ovogodišnji Pulski filmski festival. Ova komedija prati Franju koji je nestao u lavini. On je za sobom ostavio dve supruge i dve kćeri, ali kada se vrati iz mrtvih kako bi objavio porodici da je homoseksualac, to izazove lavinu neočekivanih događaja. Franju glumi Stojan Matavulj, a njegove supruge Ksenija Marinković i Robert Ugrina.

„Na ovogodišnjem festivalu, za sedam dana, prikazaćemo više od 70 filmova u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Dolaze nam dobitnik Gran prija Kanskog filmskog festivala, Robin Campillo, dobitnik Teddy nagrade Berlinskog filmskog festivala Bruce LaBruce, kao i mnogi drugi gosti, tako da ćemo svakog dana festivala imati po minimum jedan razgovor sa autorima. Na svečanom otvaranju nastupaće Ida Prester, dok na zatvaranju, pored dodele nagrada, imamo i nastup Sonje Sajzor“ , izjavio je za Adria Daily Magazin direktor i selektor festivala, Predrag Azdejković.

Kompletan program festivala, kao i dodatne informacije, možete pronaći ovde.

Oglašavanje

O autoru

TV voditelj, kolumnista, aktivista za ljudska prava, student Fakulteta za medije i komunikacije. Autor knjige i filma ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. Član upravnog odbora Fondacije Humanist.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend