Jubilarni, peti po redu, regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2019 biće održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom „Istina ili izazov“. Glavna tema ovogodišnjeg foruma biće transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija.

Stavove o tome koliko je važna transparentnost tržišta istakli su komunikacijski stručnjaci iz kompanija koje posluju u Srbiji.

Transparentnost je conditio sine qua non uspešne kompanije. Transparentnost je temelj. Osnova. Vaše polazište”, rekao je Nemanja Knežević, direktor Sektora marketinga i razvoja u kompaniji Zlatiborac.

Transparentnost gradi poverenje, eksterno i interno, zato što, kako korisnici, tako i zaposleni danas žele da imaju kontrolu nad onim što kupuju, koriste i na čemu rade”, rekla je Jovana Milićević, Senior Corporate Communications Expert, Vip Mobile.

Jedini pristup da gradite kredibilitet jeste da budete transparentni, bez skrivenih namera, i sa precizno postavljenim granicama poslovnog kodeksa. Tako ćete stići do željenih rezultata ili ćete bar znati na čemu ste”, dodala je Ljiljana Radosavljević, menadžer korporativnih politika i komunikacija kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana.

Više nije dovoljno imati samo vrhunski proizvod, već je potrebno potrošačima ponuditi i dodanu vrednost svakog brenda. Taj vrednosni momenat koji brend sa sobom nosi nije stvar prestiža, već etike”, istakao je Nemanja Brković, menadžer za odnose s javnošću kompanije Bambi.

Transparetno i odgovorno poslovanje za nas znači da smo, pre svega, u svakom trenutku otvoreni, dosledni i precizni u komunikaciji i poslovanju sa zajednicom i sa potrošačima, bez ikakvih zadnjih namera ili skrivenih poruka”, objasnila je Olivera Nikodijević, Brands and Consumer Excellence Director SRB & MNE, Apatinska pivara.

Kompanije imaju vodeću ulogu u složenom lancu vrednosti, s tim u vezi moramo da sagledamo uticaj poslovanja i odgovorno pristupamo svim našim aktivnostima, bilo da je reč o tipičnim bankarskim operacijama ili društvenim inicijativama”, rekla je Nataša Jovanović, direktorka Odeljenja identiteta i komunikacija UniCredit Banke.

Osnov transparentnog i odgovornog poslovanja svake kompanije jeste činjenica da postane svesna važnosti i potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova u kojoj posluje”, rekla je Lejla Dautović Čaić, direktor marketinga Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.

Pored transparentnog i odgovornog poslovanja, teme foruma biće i migracija oglašavanja; šta su pored profita drugi motivi zajedničkog nastupa agencija i kompanija na tržištu; merenje efikasnosti kampanja; šta je dovelo do usitnjavanja tržišta i kako će se to odraziti na struku, ali i zašto je ulaganje u lojalnost potrošača zapravo ulaganje u razvoj brenda. Na forumu će se, takođe, govoriti i o etici u poslovanju, kao i zašto bi transparentnost pitch procesa svima donelo benefite.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica, a biće organizovan i teambuilding za učesnike. U okviru radionica, svoje studije slučaja predstaviće, između ostalih, i kompanije Lidl Srbija, Atlantic Grupa – Grand kafa, Knjaz Miloš, Banca Intesa, Belgrade Waterfront, Loreal Adria-Balkan, Apatinska pivara i Vip Mobile.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2019 biće predstavljeno i stanje na medijskom i marketinškom tržištu u šest država regiona, kao i najnovije istraživanje stanja struke, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija Smart+ Research.

Forum IZAZOV 2019 podržale su agencije Ovation BBDO, Headline, Degordian, Direct Media United Solutions, DPC Group, Smart+ Research, Reprodukcija, Info Media Group, Propix, Chameleon, Digital Element, mBrainTrain, 365ads, kao i kompanije Vip Mobile, Bambi, Marbo Product, Zlatiborac, Apatinska pivara, Grand kafa, UniCredit Banka i Knjaz Miloš. Zlatni sponzor ovogodišnjeg foruma je I&F McCann Grupa.

Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend