U „O.U.R. Pub-u”, 15. septembra 2018. od 22 časa biće održano donatorsko veče, putem kojeg će biti prikupljena sredstva za novu autorsku predstavu „Saligia”, u izvođenju članova pozorišne trupe „Ludum Ludum”.

Događaju će prisustvovati renomirani srpski umetnici, kao i publika koja godinama prati rad „Ludum Ludum” teatra – koji postoji već pet godina, a iza sebe ima dva autorska komada i dvanaest međunarodnih i regionalnih nagrada.

„Kada bismo bili ponositi pred oholosti, škrti nad pohlepom, razvratni prema bludi, gnevni na zavist, gordi nad proždrljivošću, lenji kod besa i besni na lenjost, naša zemlja bi bila Utopija, a ne Saligia.

Zvaničnici države su predstavljeni kroz smrtne grehove, kojima je Bog dao šansu da se iskupe nakon smaka sveta. Ukoliko bi napravili novu i bolju zemlju, bili bi oslobođeni ljudskog obličja i time vraćeni u raj. Saligia je akronim sastavljen od početnih slova sedam smrtnih grehova. U ovom dramskom komadu je to ime hotela, u kojem je u toku održavanje samita, odnosno stvaranje nove i bolje zemlja od strane sedam smrtnih grehova.

Takođe, predstava ‚Saligia’ u sebi sadrži i motive svima poznatih temaoslanja se na direktan citat ‚Biblije’ o nastanku sveta i mitu o Perseju i Meduzi, dok se simbolički oslanja na Rajski vrt. A prisutan je i simbol jabuke u priči o Adamu i Evi, kao i nezaobilazna zmija, rekla je spisateljica, kompozitorka i glumica ovog komada Teodora Ristovski.

 

U toku donatorske žurke DJ pult će svojim prisustvom upriličiti glumica Lena Bogdanović i mladi glumac Đorđe Kreća. Svi zainteresovani donatori imaće mogućnost izbora između tri donatorska paketa:

  • prvi donatorski paket u vrednosti od 1.000 dinara, kojim donator dobija vaučer (ulaznica) za premijeru predstave „Saligia”;
  • drugi donatorski paket u vrednosti od 700 dinara, kojim donator dobija vaučer (ulaznica) za prvu reprizu predstave „Saligia”;
  • treći donatorski paket u vrednosti od 500 dinara, kojim donator dobija vaučer (ulaznica) za drugu reprizu predstave „Saligia”.

„Tema ovog pozorišnog komada je kritika društva i kritika pojedinca. ‚Saligia’ sugeriše da brzina života kojom živimo, kao i sam njegov kvalitet utiču na sadržaj i doprinos pojedinca – kako samom sebi, tako i zajednici. Zato ova priča govori o mogućnostima i imanju izbora. Podseća na moralne vrednosti. Poziva na povratak lepoti. ‚Saligia’ je tema koja se tiče svakoga, kako intelektualca, tako i zanatlije, kako mladog, tako i starog čoveka”, dodao je reditelj predstave Petar Ristovski.

Naravno, doniranje nije uslov za prisustvo ovom događaju. Dođite i svojim prisustvom uveličajte ovo važno veče. Dobro došli!

(Fotografije: Predstava „Saligia”, 2018; ©Ludum Ludum trupa)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend