Donatorska žurka „Ludum Ludum” trupe

0

U „O.U.R. Pub-u”, 15. septembra 2018. od 22 časa biće održano donatorsko veče, putem kojeg će biti prikupljena sredstva za novu autorsku predstavu „Saligia”, u izvođenju članova pozorišne trupe „Ludum Ludum”.

Događaju će prisustvovati renomirani srpski umetnici, kao i publika koja godinama prati rad „Ludum Ludum” teatra – koji postoji već pet godina, a iza sebe ima dva autorska komada i dvanaest međunarodnih i regionalnih nagrada.

„Kada bismo bili ponositi pred oholosti, škrti nad pohlepom, razvratni prema bludi, gnevni na zavist, gordi nad proždrljivošću, lenji kod besa i besni na lenjost, naša zemlja bi bila Utopija, a ne Saligia.

Zvaničnici države su predstavljeni kroz smrtne grehove, kojima je Bog dao šansu da se iskupe nakon smaka sveta. Ukoliko bi napravili novu i bolju zemlju, bili bi oslobođeni ljudskog obličja i time vraćeni u raj. Saligia je akronim sastavljen od početnih slova sedam smrtnih grehova. U ovom dramskom komadu je to ime hotela, u kojem je u toku održavanje samita, odnosno stvaranje nove i bolje zemlja od strane sedam smrtnih grehova.

Takođe, predstava ‚Saligia’ u sebi sadrži i motive svima poznatih temaoslanja se na direktan citat ‚Biblije’ o nastanku sveta i mitu o Perseju i Meduzi, dok se simbolički oslanja na Rajski vrt. A prisutan je i simbol jabuke u priči o Adamu i Evi, kao i nezaobilazna zmija, rekla je spisateljica, kompozitorka i glumica ovog komada Teodora Ristovski.

 

U toku donatorske žurke DJ pult će svojim prisustvom upriličiti glumica Lena Bogdanović i mladi glumac Đorđe Kreća. Svi zainteresovani donatori imaće mogućnost izbora između tri donatorska paketa:

  • prvi donatorski paket u vrednosti od 1.000 dinara, kojim donator dobija vaučer (ulaznica) za premijeru predstave „Saligia”;
  • drugi donatorski paket u vrednosti od 700 dinara, kojim donator dobija vaučer (ulaznica) za prvu reprizu predstave „Saligia”;
  • treći donatorski paket u vrednosti od 500 dinara, kojim donator dobija vaučer (ulaznica) za drugu reprizu predstave „Saligia”.

„Tema ovog pozorišnog komada je kritika društva i kritika pojedinca. ‚Saligia’ sugeriše da brzina života kojom živimo, kao i sam njegov kvalitet utiču na sadržaj i doprinos pojedinca – kako samom sebi, tako i zajednici. Zato ova priča govori o mogućnostima i imanju izbora. Podseća na moralne vrednosti. Poziva na povratak lepoti. ‚Saligia’ je tema koja se tiče svakoga, kako intelektualca, tako i zanatlije, kako mladog, tako i starog čoveka”, dodao je reditelj predstave Petar Ristovski.

Naravno, doniranje nije uslov za prisustvo ovom događaju. Dođite i svojim prisustvom uveličajte ovo važno veče. Dobro došli!

(Fotografije: Predstava „Saligia”, 2018; ©Ludum Ludum trupa)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend