Zbog velikog interesovanja publike za predstavu Korzo teatra iz Haga u okviru 16. Beogradskog festivala igre, organizatori su odlučili da dodaju treći termin izvođenja. Reč je o komadu „Ne govori samnom dok spavam…“ autorke  Dunje Jocić, ovogodišnje laureatkinje nagrade Vip poziva.  Komad će se igrati 31. marta u 18h i 21h, ali i 30. marta u 21h, na maloj sceni Ateljea 212. Ulaznice su od danas u prodaji za treći termin izvođenja, na sajtu Festivala i na blagajni Ateljea 212.

Svetlost prohujalih sati i minulih dana kreće se preko malih zidova, duž ogledala, plastičnog cveća i šoljica za čaj, u kući gde muškarac i dalje živi zajedno sa svojom majkom i njihovom mačkom. Iako vreme spolja prolazi, unutra se čini da ga vakum sinhronizovanog šizofreničnog odnosa zaustavlja. Ponavljanje svakodnevnih šablona stvara tlo za uzajamne provokacije i dovodi ih do ivice razuma. Stojeći na otiscima stopala koji vode od snova do stvarnosti, oboje se pitaju, mogu li jedno bez drugog? Komad se oslanja na odnose Endija Vorhola i Džulije Vorhole, i od svoje premijere uživa veliku pažnju publike i kritike.

Foto: Beogradski festival igre

Koreografkinja Dunja Jocić je rođena u Beogradu, 1978. godine, i odrastala u porodici filmskih stvaralaca. Bila je vice šampionka ritmičke gimnastike i deo jugoslovenskog olimpijskog tima. Diplomirala je u Baletskoj školi Lujo Davičo 1998. godine i nastavila studije na Roterdamskoj akademiji za igru. Od tada živi i radi u Holandiji. Nakon sticanja diplome u Roterdamu, 2002. godine, igrala je u produkcijama važnih koreografa i bila angažovana u trupama Klub Gaj i Roni i Emio Greko/Piter Šolten (Holandija), kao i trupi Ballet du Nord (Francuska). Posle završene igračke karijere, počinje da se bavi koreografijom i filmom, nižući uspehe i nagrade u Holandiji i inostranstvu.

 

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend