Na Sceni „Ljuba Tadić” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) danas će od 17 časova biti održano „Sećanje na Nebojšu Glogovca”.

(Fotografija: Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP), Beograd, 2012; © „Vikimedija”)

Legendarni srpski glumac, prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, laureat je nagrade „Dobričin prsten” u 2018 godini (dodeljena posthumno), koju najbolji glumci dobijaju za životno delo, odnosno Nagrade „Miloš Žutić” za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 2016/2017. Ovom prilikom biće predstavljena monografija „Nebojša Glogovac” autorke Tatjane Nježić, što jeste, pored replike originalnog prstena Dobrice Milutinovića iz 1937. godine i unikatne diplome na pergamentu, pripadajući deo prvopomenute nagrade. Takođe, biće prikazan i kratki film Radivoja „Raše” Andrića, rađen u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

(Fotografija: Nebojša Glogovac, 2010; © „Wine Style” magazin, Dalibor Danilović)

„Sećanje na Nebojšu Glogovca”, koji je na današnji dan preminuo prošle godine, organizuju Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) i Jugoslovensko dramsko pozorište. Dođite da zajedno odamo počast našem velikom umetniku, gospodinu Nebojši Glogovcu. Ulaz je slobodan.

Mesečni repertoar JDP-a pogledajte ovde.

(Fotografija: Omot monografije „Nebojša Glogovac” – Tatjana Nježić, 2018; © UDUS)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend