„Sećanje na Nebojšu Glogovca” u JDP-u

0

Na Sceni „Ljuba Tadić” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) danas će od 17 časova biti održano „Sećanje na Nebojšu Glogovca”.

(Fotografija: Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP), Beograd, 2012; © „Vikimedija”)

Legendarni srpski glumac, prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, laureat je nagrade „Dobričin prsten” u 2018 godini (dodeljena posthumno), koju najbolji glumci dobijaju za životno delo, odnosno Nagrade „Miloš Žutić” za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 2016/2017. Ovom prilikom biće predstavljena monografija „Nebojša Glogovac” autorke Tatjane Nježić, što jeste, pored replike originalnog prstena Dobrice Milutinovića iz 1937. godine i unikatne diplome na pergamentu, pripadajući deo prvopomenute nagrade. Takođe, biće prikazan i kratki film Radivoja „Raše” Andrića, rađen u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

(Fotografija: Nebojša Glogovac, 2010; © „Wine Style” magazin, Dalibor Danilović)

„Sećanje na Nebojšu Glogovca”, koji je na današnji dan preminuo prošle godine, organizuju Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) i Jugoslovensko dramsko pozorište. Dođite da zajedno odamo počast našem velikom umetniku, gospodinu Nebojši Glogovcu. Ulaz je slobodan.

Mesečni repertoar JDP-a pogledajte ovde.

(Fotografija: Omot monografije „Nebojša Glogovac” – Tatjana Nježić, 2018; © UDUS)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine | Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend