Umetničko udruženje „Kulturni element“ u koprodukciji sa Operom i teatrom Madlenianum najavilo je premijeru plesno-dramske predstave „Slučajevi“, prema motivima Danila Harmsa. Predstava će biti izvedena u četvrtak, 21. juna, na Gledalištu Velike scene Opere i teatra Madlenianum. Režiji i dramatizaciji za ovaj komad potpisuje Tadija Miletić, koji je i autor ovog nesvakidašnjeg koncepta. Ova predstava, idejno jedinstvena, istražuje nove i drugačije oblike scenskog stvaralaštva. Nekonvencionalne pozorišne forme, podeljena na dve strane (levu i na desnu, plesnu i dramsku), daje mogućnost publici da na samom početku bira koju će stranu prvo gledati, što će uticati na to da doživljaj prema tom izboru bude različit.

Bogato i opsežno osmišljena, predstava objedinjuje plesno i dramsko pozorište, teatar senki i operu, simbolizam i realizam, i otvara mogućnost da se u komadu uživa više puta i da pritom svaki put doživljaj bude različit. Jedinstveno čitanje ruskog klasika u izobilju plesa, pokreta i autorske muzike! U režiji i dramatizaciji dugogodišnjeg saradnika Opere i teatra Madlenianum i predsednika Kulturnog elementa, Tadije Miletića, scenski pokret vodi Tamara Antonijević Spasić, kompozitor je Jug Marković, scenograf je Miraš Vuksanović, a kostimograf Tijana Sićević. U predstavi igraju Stojan Đorđević, Ammar Mešić, Marija Kosić, Novak Radulović, Nebojša Rako i Jovana Čurović.

Kulturni element je umetničko udruženje osnovano 2011. godine u Beogradu, koje okuplja na desetine mladih umetnika, glumaca, plesača i muzičara, vrhunskih profesionalca u svojim oblastima. Zajedno čine jednu od najeminintnijih umetničkih grupa, koja je do sada ostvarila na desetine projekata širom zemlje.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend