U petak, 24. novembra, od 20h, na Maloj sceni pozorišta Madlenianum biće premijerno izvedena psiho-komedija pisca Vladimira Đurića Đure u režiji Dejana Jankovića produkcije Artepunkt. Priča inspirisana popularnom istoimenom knjigom Erika Berna, američkog pshijatra i psihoanalitičara, na komičan način ispričana je kroz likove Bele – Anabele, Džonija i Ike koje u predstavi tumače glumci: Barbara Petrović, Janko Cekić i Miljan Prljeta.

Svojevrsna mešavina trilera, psihološke drame i rokenrola u kojem glavni junaci žive u posebnom svetu iščašene stvarnosti, poput pirandelovskih junaka, glumaca u beskrajnom pozorištu života. U kući – lavirintu, metafori njihovog psihostanja u kome jedni drugima postavljaju zamke i u okviru koga su izgubljeni u svetu igara, karakteri, pretvarajući se, neprekidno gube identitet i postaju fikcija, njihove lažne projekcije. Kroz ovu psihoslagalicu odvija se realistična radnja koja se neprekidno umnožava dok dramaturgijom lažnog navođenja gledalac prisustvuje mnogobrojnim iznenađenjima koja ga neminovno uvlače u igru.

Knjiga “Koju igru igraš” uvrštena je u 50 najboljih psiholoških knjiga u poslednjih 100 godina jer se bavi večitim pitanjima kao i glumci u predstavi: Šta je to igra ? Da li se i Vi igrate ? Koje se to igre igraju u porodici, u partnerstvu, oko nas?

Predstavu je realizovao profesionalni tim u produkciji Artepunkt organizacije.

Reditelj: Dejan Janković
Glumci: Barbara Petrović, Miljan Prljeta i Janko Cekić

Izvršni producent: Dejan Janković, Areus art
Kostim: Marija Grahovac
Dizajn scene: Marija Grahovac
Dizajn svetla: Dejan Janković
Izbor muzike: Veljko Ivanović
Organizator: Ivana Ranković
Produkcija: Artepunkt

Zbog velikog interesovanja sledeća predstava biće izvedena 14. decembra na Maloj sceni pozorišta Madlenianum, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta.

Oglašavanje

O autoru

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend