Na Sceni „Danilo Bata Stojković” u „Zvezdara teatru” večeras će od 19 časova i 30 minuta biti odigrana prva repriza predstave „Korešpodencija”, rađena po motivima romana „Zlatno runo” jednog od najznačajnijih srpksih književnika 20. veka – Borislava Pekića.

(Fotografija: Predstava „Korešpodencija”, 2018; Nikola Vukelić)

Ovo je priča o usponima i padovima trgovačke cincarske porodice Njegovan, koja prestaje da bude gurbetska. Iako tekst, u prvi mah, ostavlja utisak nemodernog, njegova esencija, ipak, ima duboku savremenost. Svako ko dublje zaroni u materijal videće koliko je to danas prepoznatljivo – da li iz sopstvenog života ili iz života ljudi pored sebe, vidite šta sve jednom čoveku može da se desi. Princip drame „Korešpodencija” je zanimljiv jer se bavi time kako i na koji način sačuvati porodicu, kako i na koji način preživeti, kako uravnotežiti svoju slobodarsku prirodu duha i želje za igrom i maštom sa onim što je krajnje konkretno i realno – da se preživi.

(Fotografija: Predstava „Korešpodencija”, 2018; Nikola Vukelić)

Pogledajte najavu predstave:

skoro tri stotine izvođenja5.2.1980

Oglašavanje

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend