Prva repriza predstave „Korešpodencija” u „Zvezdara teatru”

0

Na Sceni „Danilo Bata Stojković” u „Zvezdara teatru” večeras će od 19 časova i 30 minuta biti odigrana prva repriza predstave „Korešpodencija”, rađena po motivima romana „Zlatno runo” jednog od najznačajnijih srpksih književnika 20. veka – Borislava Pekića.

(Fotografija: Predstava „Korešpodencija”, 2018; Nikola Vukelić)

Ovo je priča o usponima i padovima trgovačke cincarske porodice Njegovan, koja prestaje da bude gurbetska. Iako tekst, u prvi mah, ostavlja utisak nemodernog, njegova esencija, ipak, ima duboku savremenost. Svako ko dublje zaroni u materijal videće koliko je to danas prepoznatljivo – da li iz sopstvenog života ili iz života ljudi pored sebe, vidite šta sve jednom čoveku može da se desi. Princip drame „Korešpodencija” je zanimljiv jer se bavi time kako i na koji način sačuvati porodicu, kako i na koji način preživeti, kako uravnotežiti svoju slobodarsku prirodu duha i želje za igrom i maštom sa onim što je krajnje konkretno i realno – da se preživi.

(Fotografija: Predstava „Korešpodencija”, 2018; Nikola Vukelić)

Pogledajte najavu predstave:

skoro tri stotine izvođenja5.2.1980

Oglašavanje

Vaši komentari na tekst

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam redovni (stalni) član. Student FILUM-a.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend