Premijera srpsko-grčke predstave „Pluto” u Drevnom teatru u Epidaurusu

0

U čuvenom Drevnom teatru u Epidaurusu na Peloponezu, 13. jula 2018, biće premijerno odigrana Aristofanova komedija „Pluto”, a u sklopu prestižnog „Atinskog festivala”.

(Fotografija: Drevni teatar u Epidaurusu; Patroklos Skafidas)

Predstava je nastala na osnovu protokola o dugoročnoj saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Narodnog pozorišta Grčke, koji su u oktobru prošle godine u srpskoj prestonici potpisali upravnici Dejan Savić i Statis Livatinos, a ovo je zvanično prva koprodukcija.

Iz beogradskog Narodnog pozorišta u ovom projektu učestvuju glumac Hadži Nenad Maričić, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica i producent Vuk Miletić, dok je adaptaciju i postavku uradio jedan od najznačajnijih srpskih rediteljaNikita Milivojević. Zakođe, svi kostimi su napravljeni u radionicama Narodnog pozorišta u Beogradu.

(Fotografija: Predstava „Pluto”, 2018; Patroklos Skafidas)

Prva repriza zakazana je za 14. jul 2018, nakon čega će predstava putovati širom Grčke, da bi u Beogradu bila odigrana krajem septembra ove godine. Na premijernom izvođenju predstave u Grčkoj biće prisutna i zvanična delegacija Republike Srbije, koju će predvoditi ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

(Fotografija: Predstava „Pluto”, 2018; Patroklos Skafidas)

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom (profesionalno) 2015. godine. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i Novinarsku školu UNS-a. Student FILUM-a.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend