Na Sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu večeras će od 20 časova biti premijerno odigrana predstava „Svici”, rađena po motivima teksta istoimenog komada jedne od najboljih hrvatskih dramskih spisateljica današnjice Tene Štivičić, a u dramaturgiji našeg poznatog dramaturga Željka Hubača.

Ova drama se bavi ljudima koji u prolazu rešavaju svoje probleme ili se s njima susreću po ko zna koji put, ali i dalje nisu u stanju da ih potpuno shvate. Autorka je svoje likove i njihovu večnu sudbini, uz vešto korišćenje svoje nepresušne kreativnosti i mašte, smestila na aerodrom, kako bi mogla na jednom mestu da suoči par alkoholičara s ljubavnicima koji se ponovno sreću posle 20 godina, usamljenog penzionera s mladom emigrantkinjom koja sanja nešto bolje od onoga iz čega dolazi, a sve njih sa aerodromskim osobljem, naviknutim na brzu izmenu ljudi i sudbina.

Pošto silom prilika ostaju zarobljeni, između dva leta, negde na drugom kraju sveta, neispavani, u pogrešnoj vremenskoj zoni, s negativnim bioritmom i poremećenim planovima, prisiljeni su da čekaju. Nervozni i umorni, jedni drugima staju na put i utiču na planove, menjajući, možda zauvek, jedni drugima sudbinu.

Igraju: Ana Đorđević, Bojan Veljović, Filip Radivojević, Ivan Janković, Jovana Grozdanović, Maja Janković, Miodrag Krčmarik, Nataša Stanković, Petra Dimitrijević, Predrag „Pepi” Smiljković, Suzana Grujić i Tanja Krčmarik.

Rediteljka: Ksenija Krnajski.

Autorka originalnog teksta: Tena Štivičić.

Dramaturg: Željko Hubač.

Kompozitor: Vladimir Petričević.

Prva repriza predstave „Svici” zakazana je za 9. maj 2019. Karte možete da kupite na biletarnici Narodnog pozorišta u Leskovcu, po ceni od 300 dinara. Takođe u istom pozorištu, nedavno je premijerno izvedena i predstava „Otac”, dok je pre par dana širom sveta obeležen Dan planete Zemlje, odnosno Svetski dan knjige i autorskih prava.

(Fotografija: Predstava „Otac”, Narodno pozorište u Leskovcu, 2019; © Narodno pozorište u Leskovcu)

Mesečni repertoar Narodnog pozorišta u Leskovcu pogledajte ovde.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend