Predstava „Porodične priče“ u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“

0

Na sceni „Kult“ u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, večeras će od 20 časova biti odigrana predstava „Porodične priče.

Predstava "Porodične priče" (2016)(Fotografija: Predstava „Porodične priče“, 2016)

Radnja ovog komada odigrava se u ruiniranom predgrađu Beograda, tačnije na razrušenom igralištu, 1997. godine, na kojem četvoro dece na pragu puberteta, imitirajući ponašanje svojih roditelja, igraju mračne, surove, nasilne, pa čak i perverzne igre, razotkrivajući tim putem realnost sveta u kojem odrastaju. Vojin (12 godina) i Milena (11 godina) su brat i sestra koji se igraju mame i tate, a Andrija (10 godina) je njihov drugar, koji im igra dete (sina/ćerku), a tu je i devojčica Nadežda (11 godina), koja je preživela traumu kada je izgubila majku i raste prepuštena ulici. Da bi je primili u njihovo društvo, ona pristaje da im po potrebi igra psa. Glumačkom igrom troje mladih glumaca uspevaju da pokažu razne tipove i podtipove roditelja koji formiraju porodicu, dajući komadu komičnu notu, dok dramsku notu daje četvrti lik, Nadežda. Na ovaj način uspevaju da uspostave ravnotežu, jer je žanrovski komad pisan kao tragi-komedija.

Igraju: Ivana Pavlović, Petra Dimitrijević, Stefan Mladenović i Uroš Milojević.

Reditelj: Fakultet umetnosti u Prištini-Zvečanu.

Dramaturg: Biljana Srbljanović.

Predstava "Porodične priče" (2016)(Fotografija: Predstava „Porodične priče“, 2016)

Karte za večerašnje izvođenje predstave „Porodične priče“ možete kupiti na biletarnici Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, po ceni od 600 dinara.

Mesečni repertoar UK „Vuk Stefanović Karadžić“ možete pogledati ovde.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend