Bard srpskog teatra i nekadašnji prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, glumac Petar Božović, posle dve i po decenije ponovo će zaigrati na sceni ove renomirane kulturne institucije.

(Fotografija: Petar Božović, 2017; „Gloria” magazin, Lidija Petrov)

Publika će imati priliku da velikana srpskog glumišta vidi kao Ahmeda u predstavi „Hasanaginica” Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića, koja je na repertoaru 2. i 23. februara 2019. od 20 časova i 30 minuta na Sceni „Raša Plaović.

Petar je bio član Nacionalnog teatra od 1. septembra 1984. do 1. februara 1994. godine. Odigrao je niz značajnih uloga: Apisa u predstavi „Apis” Miodraga Ilića, u režiji Dejana Mijača, Zaratustru u predstavi „Tako je govorio Zaratustra” Fridriha Ničea, u režiji Nađe Janjetović, Ferdinanda u predstavi „Vojvotkinja od Malfija” Džona Vebstera, u režiji Ivane Vujić, Hjalmara Ekdala u predstavi „Divlja patka” Henrika Ibsena, u režiji Nikole Jevtića, i Belu Kuna i Komesara u predstavi KonfiteorSlobodana Šnajdera, u režiji Janeza Pipana.

Božović će u predstavi „Hasanaginica” zameniti nedavno preminulog glumca Predraga Ejdusa. Karte možete da kupite na biletarnici Narodnog pozorišta u Beogradu, a ostatak repertoara pogledajte ovde.

(Fotografija: Petar Božović, 2016; „Wine Style” magazin, Vladimir Miloradović)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend