U saradnji sa festivalom Merlinka, u sredu, 31. januara u Ustanovi kulture VUK od 20h, biće izvedena prva repriza predstave “…i ostali”, po tekstovima Mine Ćirić, Nede Gojković, Galine Maksimović i Maše Radić, u režiji Stevana Bodrože.

„Naša ideja je bila da napravimo društveno angažovanu predstavu koja će propitivati promenljivi status manjine, tako da kroz četiri priče pratimo sudbine majke koja ne može da prihvati činjenicu da joj je sin gej, romskog deteta kojeg maltretiraju u školi, depresivnog razvedenog muškarca, žene u kolicima i bivšeg robijaša. Svi oni zajedno su „ostali“ u ovom društvu. Želeli smo kod publike da osvestimo kada su oni ti „ostali“. Nadam se da će predstava imati dug život i da će gostovati po Srbiji i regionu”, rekao je za Adria Daily Predrag Azdejković, producent predstave.

Predstava „…i ostali“ bavi se pozicijom manjina u našem društvu i pokušava da istražuje i analizira dijalektiku odnosa manjina – većina. Upravo zato što je tema manjina već imala neka uprizorenja na scenama u Srbiji, ova predstava ima nov pristup jer prikazuje različite oblike marginalnosti upoređuje kako se različite vrste marginalnosti ogledaju jedne u drugima i na koji način se većina u društvu odnosi prema manjinskim grupma.

U predstavi igraju: Anđela Jovanović, Bojana Zečević, Željko Maksimović i Nikola Šurbanović.

Oglašavanje

O autoru

TV voditelj, kolumnista, aktivista za ljudska prava, student Fakulteta za medije i komunikacije. Autor knjige i filma ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. Član upravnog odbora Fondacije Humanist.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend