Otvaranje PDP AllStars Izložbe u Novom Sadu

0

Svečano otvaranje PDP AllStars izložbe biće održano u ponedeljak 28. decembra u galeriji “Most” Zavoda za kulturu Vojvodine, sa početkom u 19h, gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa radovima aktuelnih domaćih dizajnera i ilustratora štampanih pomoću posebne tehnike na rizografu.

PDP AllStars izložba trajaće u periodu od 28. decembra do 29. februara 2016. u galeriji “Most” Zavoda za kulturu Vojvodine (Vojvode Putnika 2) u Novom Sadu, sa ciljem da predstavi široj javnosti radove aktuelnih umetnika domaće dizajnerske scene štampanih niskobudžetnom štampom.

Svi zainteresovani imaće priliku da vide radove autora koji su se uhvatili u koštac sa izazovima jeftine i nepredvidive rizo tehnike štampe na A3 formatu, sa maksimalno tri boje – crvenom, plavom i crnom. Iako je osnovna namena rizografa štampa visokotiražnih birokratskih proizvoda, poput različitih uplatnica i priznanica, zbog ekonomičnosti, ali i posebnog šarma koji nose otisci koji nisu uvek precizni, sve je popularniji u krugovima svetskih dizajnera i ilustratora. Ideja o izložbi plakata nastala je kao odgovor na temu sedme PDP konferencije kreativnih medija – LoFiHi (Lo fidelity, Hi creativity). Lo-Fi-Hi koncept posvećen je istraživanju izazova i rešenja uslovljenim nekom vrstom ograničenja koje ideje autora stavljaju na test i teraju ga na pristup koji će ih prevazići, te pruža mogućnost inovacije kada su uslovi ispod prosečni i naizgled nemogući.

pdp allstar

Autori čiji radovi će biti izloženi su: Lazar Bodroža i Nenad Trifunović iz dizajn studija Metaklinika, Jovan Trkulja, Milan Letić. Marijana Rot i Milica Pantelić iz studija Peter Gregson, kao i Bratislav Milenković, Davor Gromilović, Monika Lang, Željko Lončar, Marina Milanović, Marko Purać, Stefan Stanojević i Mirko Žarković. Na izložbi će takođe biti predstavljeni i pobednički radovi Ivane Radmanovac, Jovane Janković i Ivana Mesaroša, sa konkursa za dizajn plakata ovogodišnje PDP konferencije.

PDP je konferencija kreativnih medija koja se već 8 godina održava u Novom Sadu. Konferencija okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend