Otvaranje multimedijalne izložbe „Putevima prošlosti…“

0

Galerija 73 i projekat UNDERГРАД, u okviru manifestacije “Dani evropske baštine 2017”, organizuju multimedijalnu izložbu o zaboravljenom i tajanstvenom svetu laguma, tunela, tajnih vojnih baza, bunkera nastalih tokom burne istorije Čukarice. Otvaranje izložbe po nazivom “Putevima prošlosti…” je u četvrtak, 21.09.2017. u 19 časova u Galeriji 73, Požeška 83a. Izložba će trajati od 21.09. do 30.09.2017.

Izložba se sastoji od fotografija podzemlja Čukarice, autora Slobodana Stanišića, nastalih u okviru istraživačkog projekta UNDERГРАД, projekcije kratkog filma „Potraga se nastavlja“ i virtuelne ture kroz antičku grobnicu. Izložbu će upotpuniti i serija crtanih ilustracija iz različitih perioda istorije Beograda koje su povezane sa podzemljem: boginja Hekata i njen hram u Beogradu, arhitektu velikog bunara, podruma u kojima se kršila zabrana alkohola, trenutak otkrića antičke grobnice.

Prvi put će biti prikazane i fotografije i snimci istraživanja prostora urađeni 360° kamerom – najnoviji tehnološki trend u svetu vizuelnih komunikacija. Instalacija bi bila postavljena u prostoru da bi posetioci izložbe, uz pomoć računara, mogli da pomeraju u različitim pravcima sliku koja bi se emitovala na ekranu. Time bi se stvorila iluzija njihovog prisustva u prostoru. Tokom izložbe će biti realizovane i organizovane posete za srednjoškolce. Predavanja koje će koji će mlade podstaći nа rаzmišljаnje i inspirisati zа istrаživаnje prošlosti održaće iskusni arheolozi i antropolozi…

Projekat „UNDERГРАД“ je posvećen istraživanju i promovisanju podzemnog Beograda i već nekoliko godina ga sprovode Centar za urbani razvoj i Urbex Srbija kroz saradnju tima arheologa, antropologa, istoričara, arhitekata i vizuelnih umetnika. Projekat je dobitnik nagrade grada Beograda, Zvezde Beograda kao jedan od najbolih projekata prestonice i podršku u okviru programa Cegrad.

Više detalja možete pronaći na Internet prezentaciji projekta.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend