Otvaranje izložbe „Super Klaster“ Sanje Stojkov

0

Prva samostalna izložba Sanje Stojkov, pod nazivom „Super Klaster“, biće održana od 10. do 29. oktobra u Galeriji Doma omladine Beograda. Autorka će prikazati nove radove u formi sličnoj rebusnoj ilustraciji.

Klaster je velika grupa galaksija tako i svaki rad predstavlja jedan klaster kao grupu doživljaja u grafičkoj formi. Postavlja se pitanje da li sa distance grupa kao predmet posmatranja gubi smisao ili dobija novi? Tako i svaki posmatrač može da ima svoje rešenje i sam da značenje ilustracijama koje se prožimaju u smislu samog besmisla. U motivima insiprisanim svakodnevnicom, apsurdom današnjice, detinjstvom, kulturama, smrću ili apstraktvnih pojmova, posmatraču se pruža mogućnost da se pronađe u svojoj galaksiji.

Plutajući fascinirano kroz postojanje i kroz bogatsvo tajanstvene crne kao skup svih boja, informacija i samog života, autorka sakuplja doživljaje i predstavlja ih u grafičkoj formi.

Na otvaranju će biti dostupne sito-štampane grafike, tako da ćete imati priliku i da ponesete deo Super Klastera sa sobom.

Sanja Stojkov je rođena u Somboru 1991. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu. Od 2010. živi u Beogradu gde je završila osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti . Na početku studiranja je počela da tetovira i danas sa svojim prijateljima drži i radi u tetovažerskom studiju Kobra Deluks. Izlagala je na mnogim grupnim izložbama i autor je mnogih murala u Srbiji i inostranstvu.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend