Otvaranje izložbe fotografija „PODZEMUN“ Slobodana Stanišića i Vladimira Martinovića

0

Fotografije podzemnih prostora Zemuna predstaviće se na izložbi u organizaciji Centar za urbani razvoj i Urbeks Srbija u Galeriji Čubrilo na Gardošu. Otvaranje izložbe će se održati u utorak, 31. jula, u 20 časova. Izložba će trajati do 22. avgusta 2018.

Foto: Slobodan Stanišić

Posetioci na izložbi će moći da vide fotografije Slobodana Stanišića i Vladimira Martinovića nastalih tokom istraživanja beogradskog podzemlja u okviru projekta UNDERГРАД. Cilj izložbe je da se javnost upozna sa skrivenim prostorima koji se kriju ispod pločnika ove beogradske opštine i da se time skrene pažnja na ovaj neiskorišćeni potencijal prestonice. Fotografije će biti praćene legendama i planovima podzemnih građevina.

Foto Vladimir Martinović

Projekat UNDERGRAD, koji je nastao kroz saradnju tima arheologa, antropologa, istoričara, arhitekata i vizuelnih umetnika, posvećen je istraživanju i promovisanju podzemnog Beograda. Skriveni prostori podzemlja čuvaju priče prošlih vremena i pomažu nam da bolje razumemo doba u kojima su stvarani i korišćeni.

Foto: Slobodan Stanišić

Lagumi u Zemunu igraju danas bitnu ulogu u lokalnom identitetu. Oni čuvaju duh mesta i glavna su tematika brojnih urbanih legendi. Želja nam je da ovom izložbom skrenemo pažnju na značaj ovih bitnih, a nepravedno zanemarenih prostora koje prate i brojne legende i duboka mistika.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend