U Lisabonu u Portugaliji, sinoć je održano finalno veče takmičenja za 63. po redu „Pesmu Evrovozije”, pod sloganom „Svi na ukrcavanje!”.

(Fotografija: Ukupan broj poena država na 63. „Pesmi Evrovizije”, Lisabon, 2018)

Ovaj najveći evropski muzički šou program okuplja talentovane umetnike sa nekoliko kontinenata (Afrika, Australija, Azija i Evropa). Pobedu za 2018. godinu odneo je Izrael (529 poena) sa pesmom „Toy”, koju izvodi pevačica Neta Barzilaj.

Pogledajte spot pobedničke pesme:

Drugo mesto osvojila je Kipar (436 poena). Njen predstavnik bila je albanskogrčka pevačica, glumica i plesačica Eleni Fureira sa pesmom „Fuego”.

Pogledajte spot pesme:

Treće mesto zauzela je Austrija (342 poena). Njen predstavnik je bio pevač, tekstopisac i producent Sesar Sampson, sa pesmom „Nobody But You”.

Pogledajte spot pesme:

Četvrto mesto osvojila je Nemačka (340 poena) sa pesmom „You Let Me Walk Alone”, koju izvodi pevač i tekstopisac Mihael Šulte.

Pogledajte spot pesme:

Peto mesto zauzela je Italija (308 poena) sa pesmom „Non mi avete fatto niente”, koju izvode pevač albanskog porekla – Ermal Meta i pevač italijanskog porekla – Fabricijo Moro.

Pogledajte spot pesme:

Prvo polufinalno veče održano je 8. maja, dok je Drugo polufinalno veče održano 10. maja 2018. Nastupi su uživo izvođeni u „Altis areni”, a u ulozi voditeljki našle su se Danijela Rua, Filomena Kautela, Katarina Furtado i Silvija Alberto.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend