Održano finalno veče 63. „Pesme Evrovizije”

0

U Lisabonu u Portugaliji, sinoć je održano finalno veče takmičenja za 63. po redu „Pesmu Evrovozije”, pod sloganom „Svi na ukrcavanje!”.

(Fotografija: Ukupan broj poena država na 63. „Pesmi Evrovizije”, Lisabon, 2018)

Ovaj najveći evropski muzički šou program okuplja talentovane umetnike sa nekoliko kontinenata (Afrika, Australija, Azija i Evropa). Pobedu za 2018. godinu odneo je Izrael (529 poena) sa pesmom „Toy”, koju izvodi pevačica Neta Barzilaj.

Pogledajte spot pobedničke pesme:

Drugo mesto osvojila je Kipar (436 poena). Njen predstavnik bila je albanskogrčka pevačica, glumica i plesačica Eleni Fureira sa pesmom „Fuego”.

Pogledajte spot pesme:

Treće mesto zauzela je Austrija (342 poena). Njen predstavnik je bio pevač, tekstopisac i producent Sesar Sampson, sa pesmom „Nobody But You”.

Pogledajte spot pesme:

Četvrto mesto osvojila je Nemačka (340 poena) sa pesmom „You Let Me Walk Alone”, koju izvodi pevač i tekstopisac Mihael Šulte.

Pogledajte spot pesme:

Peto mesto zauzela je Italija (308 poena) sa pesmom „Non mi avete fatto niente”, koju izvode pevač albanskog porekla – Ermal Meta i pevač italijanskog porekla – Fabricijo Moro.

Pogledajte spot pesme:

Prvo polufinalno veče održano je 8. maja, dok je Drugo polufinalno veče održano 10. maja 2018. Nastupi su uživo izvođeni u „Altis areni”, a u ulozi voditeljki našle su se Danijela Rua, Filomena Kautela, Katarina Furtado i Silvija Alberto.

Oglašavanje

Vaši komentari na tekst

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam redovni (stalni) član. Student FILUM-a.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend