Jessie J o životu i muzičkoj karijeri

0

Jessica Ellen Cornish poznatija kao Jessie J. Rođena je u Londonu 27-og marta 1988 godine, dobitnica je BRIT nagrade a pored toga dodeljeno joj je još mnogo nagrada i priznanja. Jako cenjen muzičar i tekstopisac kao i zvezda Svetske scene. 

JESSIE J poznatija po svojim hitovima ˝do i like a dud˝ ˝price tag˝ ˝domino˝ ˝flashlight˝ ˝queen˝ rasla je u Londonu u školovanoj porodici. Dok su njene dve sestre učile i bile odlični đaci, Jessie je vreme provodila uz muziku, smišljajući nove melodije, a uz hartiju sastavljajući predivne pesme koje danas imamo priliku da slušamo kod mnogih svetskih zvezda poput Justin Timberlake, Alicia Keys, Chris Brown i mnogih drugih. Najveći komercijalni uspeh kao tekstopisac postigla je saradnjom sa Miley Cyrus američkom TIN senzacijom za koju je 2009 godine napisala HIT ˝Party in the Usa˝ koja je tada brojala preko 250 miliona pregleda na youtube. 

Svoju prvu pesmu ˝Do it lika a Dud˝  je napisala za Rihannu, ali je svoja diskografska kuća ubedila da je ostavi za sebe jer će to biti neviđeni hit.  Pesma govori o dvostrukim standardima između muškaraca i žena a zvuči još bolje ako se stavi u obzir Jessie i njena biseksualnost. Tačnije ona je za jedan magazin izjavila: ¨Bila sam i sa muškarcima i sa ženama. Mislim da se tu pre svega radi o osobi a ne o genitalijama.¨ 

Nakon toliko dodela i priznanja usledila je i prva MTV dodela nagrada. Te godine je zablistala na sceni našalost sa gipsom na celoj nozi i svetlucavim štakama u ruci. Mnogi stilisti su je kritikovali zbog toga ali nije marila za to, a i sama ističe da je sama sebi stilista mnogih odabranih komada. Te godine je na scenskom tronu punila arene i festivale, a za dobru atmosveru gips na stopalu bio joj je najmanji problem. Polazeći od sebe sve dolazi iznutra, pokret i scenski nastup jesu prisutni ali ne toliko kao ljubav i emocija koje prižate publici. No da se vratimo Jessie J. Nažalost ni povreda stopala nije toliko loša kao dijagnoza srčanih problema sa samo 11 godina, no nakon sedam godina nastupa i lakši moždani udar koji joj je kako ističe pomogao da ojača. Poznata je i po tome što je veliki protivnik alkohola, duvana i droge. Takođe je neko ko redovno trenira i vodi računa o ishrani, kako načinu tako i o tome štaa je korisno vašem telu i koji su vam vitamini potrebni.

Kada se ugase svetla, nestanu objektivi i spusti zavesa, osaje samo jedan prelijepi surovi instrument koji ona sama proizvodi svojom prepoznatljivom tehnikom i očaravajučim talentom. Tu je i pesma ˝Bang Bang˝ koju izvodi na MTV i na još mnogo drugih događaja sa svojim omiljenim koleginicama Nicki Minaj i Ariana Grande. Pesma broji preko milijardu pregleda, a zrači kako seksipilom svih sporednih i glavnih glumaca, tako tehnikom izvođenja i načinom na koji je sve to prezentovano.

Od tada pa sve do danas snimila je još nekoliko hitova, izbacila je i svoj novi album koji će upotpuničiti turnejom koja počinje šestog juna na Islandu a završava se prvog novembra u Kaliforniji. 

Toliko o planetarnom glasu koji je zadivio svet! Queen Jessie coming soon!

Pratite nas na Facebook-u

O autoru

U užem opisu: mladi umetnik iz Crne Gore, poznatiji kao Vojkan Dollar. Ako ćemo pak biti malo opširniji, onda: bloger, muzičar i kreator veoma zanimljivih kulinarskih specijaliteta. Uživajte!https://www.instagram.com/lepo.98/

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend