Hrvatski duo Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao „2Cellos”, objaviće ove jeseni, tačnije 19. oktobra, svoj novi, peti po redu, studijski album „Let There Be Cello”, u izdanju „Sony Masterworks” i „Menart.

Nakon albuma „Score”, objavljen prošle godine, na kojem se duo „dohvatio” kultnih filmskih kompozicija, „Let There Be Cello” će istraživati širi i raznovrsniji katalog, u kojem će akcenat biti stavljen na njihovo izvođenje – koje uvek probija sve granice.

„Uvek smo govorili da želimo da razbijemo zablude o čelu i muzičkim granicama, a ovaj album to i pokazuje! Inspiraciju smo nalazili na raznim stranama, od pop hitova do bezvremene, klasične muzike, od klasičnog roka do filmske muzike. Album ‚Let There Be Cello’ nudi mnogo toga, uključujući i našu originalnu muziku. Nema pravila, samo neka bude čelo!”, rekli su članovi „2Cellos-a”.

„Let There Be Cello” koproducirali su Hauser i Šulić, zajedno sa Filipom Vidovićem, a kolekciju pesama upotpunjuju i dve vrsne obrade velikih prošlogodišnjih pop hitova – „Despacito” Dedija Jenkija i Luisa Fonsija i „Perfect” Eda Širana.

Da bi slušaocima pružili uvid u novo muzičko poglavlje svoje diskografije, ovi ljubitelji dobre gitarske muzike, „2Cellos”, objavili su svoju verziju izvođenja Vivaldijeve „Oluje” iz čuvene kompozicije Četiri godišnja doba; Leto”. Spot su snimili u Hrvatskoj, na vrhu stenovitog brda, sa munjama, gromovima i kišom, dok dinamične kamere na pravi način prate dramu i napetost koja se krije u Vivaldijevoj kompoziciji.

„Volimo dramu kod Antonija Vivaldija! Zato smo želeli da donesemo izvedbu jednog od njegovih najpoznatijih radova. Bila nam je potrebna odgovarajuća dramatična i prelepa lokacija za video-spot, te smo takvu i našli u blizini Pule. Ovde je leto. ali oluja stiže”, dodali su Luka i Stjepan.

A ovako izgleda redosled numera na albumu „Let There Be Cello”, koje pružaju potpuno novo iskustvo u slušanju „2Cellos-a”:

 1. „Concept2”;
 2. „Eye of the Tiger”;
 3. „Pirates of the Caribbean”;
 4. „Cadenza”;
 5. „Hallelujah”;
 6. „Perfect”;
 7. „Vivaldi’s Storm”;
 8. „Whole Lotta Love”;
 9. „Seven Nation Army”;
 10. „Asturias Meets Carmen”;
 11. „Despacito”;
 12. „The Show Must Go On”;
 13. „Imagine”;
 14. „Champions Anthem”.

Duo „2Cellos” nastupiće 8. septembra 2018. od 20 časova, u sklopu svetske turneje „The Score”, na Beogradskoj tvrđavi na Kalemegdanu. Do tada uživajte u njihovom izvođenju Vivaldijeve „Oluje”:

(Fotografije: „2Cellos” – Luka Šulić i Stjepan Hauser, 2018; ©2Cellos)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend