Letnji dan – Matija Ban džez i film, nedelja 12. juli

0

Kao što Beograd nisu samo Sava mala, Dorćol ili Vračar, tako ni Čukarica nije samo Ada Ciganlija ili Košutnjak.

Gradska opština Čukarica uz nesebičnu pomoć džez scene – Ustanove kultureParobrod – Das Boot, Vam predstavlja prvi jednodnevni urbani festival „Matija Ban – letnji dan“ u parku u Požeškoj ulici u nedelju, 12. jula.

Po ugledu na evropske kvartovske i parkovske manifestacije predviđen je dvodelni muzički i filmski program.

Letnji dan - Matija Ban džez i film, nedelja 12. juli

Letnji dan – Matija Ban džez i film, nedelja 12. juli

U zelenom okruženju i hladovini parka u Požeškoj, od 12h do 16h nastupa odabrani line up prestoničke džez scene, dokazan kako u renesansi klabinga tog muzičkog žanra, tako i nastupima od Beogradskog džez festivala do Jevremove ulice susreta:Milan Petrović kvartet, Serbian Jazz Bre, Beogradski Diksilend orkestar i Vlada Maričić bend sa Tanjom Jovićević.

Netom sa Cinema City festivala, na Banovom brdu ćemo u koprodukciji sa distributerima Kon film i Blitz,  na najvećem video platnu u zemlji, od 20 – 24h, gledati ponovljenu premijeru domaćeg filma, takoreći naše verzije – Fast and furious, Predraga Stojića „Off“ sa Nikolom Đuričkom i Ljubom Bandićem, , ali i takođe ovogodišnji svetski blokbaster – ljubavnu melodramu „The age of Adeline“ sa Blejk Lavil i Harison Fordom.

Matija Ban (1818 – 1903) bio je jedan od najistaknutijih srpskih i jugoslovenskih intelektualaca 19. i 20. veka. Rođen Dubrovčanin, po dolasku u Beograd bio je sekretar Srpske Kraljeske akademije nauka, pedagog na dvoru Kneza Aleksandra Karađorđevića, značajan dramski klasicistčki pisac istorijske tematike. Kao prvi stanovnik, nove gradske naseobine, simbolički je odredio naziv današnjeg urbanog jezgra Čukarice – Banovo brdo, te je ova manifestacija delimično i u njegovu čast.

Ulaz je slobodan, potrebno je poneti samo dobru volju, provod je obezbeđen.

Dobrodošli!

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend