U cilju spajanja umetnosti sa modernim tehnologijama i promocije kulturnih sadržaja na inovativni način u „Kombank dvorani”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, pokrenut je projekat „Digitalna istorija”, kao proizvod zajedničke kulturne misije „Kombank dvorane”, Jugoslovenske kinoteke, „Filmskih novosti” i Narodnog muzeja u Beogradu.

Ovo je projekat od nacionalnog značaja, koji podrazumeva predstavljanje digitalizovane baze umetničkih dela Narodnog muzeja u Beogradu, kao i fragmenata filmova iz arhiva Jugoslovenske kinoteke i „Filmskih novosti”.

Projekat „Digitalna istorija” koncipiran je tako što će pre filmskih projekcija na bioskopskom platnu biti predstavljeno jedno digitalno restaurirano ili digitalizovano umetničko delo praćeno pričom naratora (ili u izvornom tonskom zapisu). Njegova svrha je da to umetničko delo približi posmatraču i edukuje publiku o istoriji i srpskom kulturnom nasleđu, odnosno savremenom stvaralaštvu.

(Fotografija: „Kombank dvorana”, 2018; © „Kombank dvorana”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend