U domaće knjižare stigao je novi, dugo očekivani roman jednog od najboljih brazilskih pisaca svih vremena, čije tiraže brojimo stotinama miliona, Paula Koelja, pod naslovom „Hipi”.

(Fotografija: Paulo Koeljo, 2007; © Paul Macleod)

Ovo je priča o Paulu, brazilskom mladiću s kozjom bradicom i dugačkom kosom, koji želi da postane pisac i kreće na hodočašće u potrazi za dubljim smislom svog života. Prvo odlazi na poznati „Voz smrti za Boliviju”, zatim u Peru, a kasnije auto-stopom kroz Čile i Argentinu.

Put ga vodi do poznatog Trga Dam u Amsterdamu, punim mladih ljudi koji nose živopisnu odeću i pale mirišljave štapiće, meditiraju i igraju uz muziku, dok razgovaraju o seksualnim slobodama, širenju svesti i potrazi za unutrašnjom istinom.

(Fotografija: Paulo Koeljo, 2008; © Paulo Coelho)

U Amsterdamu sreće Karlu, Holanđanku u dvadesetim godinama, koja želi da pronađe idealnog saputnika da je prati na čuvenom hodočašću hipika u Nepal. Ona uspeva da ubedi Paula da joj se pridruži na putovanje „Magičnim autobusom” kroz Evropu i Centralnu Aziju put Katmandua. U društvu fascinantnih saputnika, od kojih svako ima svoju priču, na ovom uzbudljivom putovanju svako od njih će doći do sopstvenog preobražaja i sopstvenog životnog puta.

Oslanjajući se na bogato životno iskustvo, Paulo Koeljo nas svojim autobiografskim pripovedanjem, najličnijom dosad, vraća kroz vreme – kako bi oživeo snove svoje hipi generacije, koja je žudela za mirom i usuđivala se da ospori ustaljeni društveni poredak.

(Fotografija: Paulo Koeljo, 2014; © Niels Akermann)

Roman „Hipi” možete naći u izdanju „Lagune”, po ceni od 699 dinara, gde možete nabaviti, ako već niste, i sve ostale Koeljove knjige.

Pogledajte trejler za knjigu:

Takođe, u knjižarama se nalaze i sledeći novi naslovi: „Priča o izgubljenoj devojčici” Elene Ferante, peti tom „Moje borbe” Karla Uvea Knausgora, „Devojka i noć” Gijoma Musoa, „Džentlmen u Moskvi” Amora Toulsa, „Staklena kupola” Žozea Saramaga, „Putevi svile” Pitera Frankopana, Homo Deus: Kratka istorija sutrašnjice” Juvala Noe Hararija, „Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića i zbirka remek-dela Ive Andrića „Pored puta”.

Uživajte u čitanju!

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend