U letnjoj bašti Foto kluba „Leskovac” u Leskovačkom kulturnom centru (LKC), večeras će od 21 čas biti održana promocija knjige „Ničija”, autorke Vesne Dedić.

Knjiga „Ničija” – Vesna Dedić (2016)(Fotografija: Knjiga „Ničija” – Vesna Dedić, 2016)

Ovo je roman o zaljubljenosti – toj dobrovoljnoj predaji sopstvenog života nekom drugom koga i ne poznaješ, o propuštenim šansama i razmišljanju: „Koja je to misao sa kojom čovek treba da napusti ovaj svet?” Takođe, ovo je i priča o greškama koje napravimo u strahu od samoće, o umiranju ljubavi u braku, neverstvu, praštanju i veri da te onaj koji ume da voli uvek negde čeka.

Glavna junakinja Danka veruje da je život bajka kada si u zagrljaju onog koga voliš. Njena drugarica Maša više veruje u basne jer uvek na kraju neko nekog prevari. Od rodne Budve, studentskih dana u Beogradu, do života u Stokholmu njih dve prolaze decenije trošeči godine kao sate.

Kroz atmosferu stare Budve, Beograda devedesetih godina 20. veka, Stoholma sa emigrantskim predgrađima, kriminala i narko bosova, kao i današnjeg Beograda, autorka je ispisala melodramu koja oslikava situacije i osećanja u kojima će se pronaći i žene i muškarci, i heteroseksulni i homoseksualni parovi, i samci, i oni u srećnim, ali i brakovima u kojima je ljubav počela da umire.

Roman „Ničija” je i putokaz čitateljkama kako da nauče da budu svoje – ni nečije ni ničije ni svačije. U prodaji je od 16. maja 2016, a možete poručiti na ovom sajtu, po ceni od 425 dinara. Takođe, na veb-sajtu knjižare „Delfi” i knjižare „Vulkan” možete pronaći sjajne akcije!

Ulaz je slobodan.

Oglašavanje

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend