Na „Beogradskom sajmu” u Hali 2 večeras će u 18 časova svečano biti otvoren 63. po redu Međunarodni beogradski sajam knjiga, pod sloganom „Radost čitanja”. Za sve ljubitelje pisane reči kapije su otvorene još od 10 časova.

(Fotografija: „Books”; © Vikimedija)

Sajam će otvoriti srpski akademik, pesnik i pisac Matija Bećković, odnosno marokanski istoričar i pisac Abdulah Busuf. Ovogodišnja zemlja počasni gost je Kraljevina Maroko, a grad gost Niš.

Ovo je jedna od najposećenijih i najuglednijih književnih manifestacija u južnom delu Evrope, na kojem tradicionalno učestvuju najveći domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci. Oni predstavljaju mnoga izdanja, a publika ima priliku, takođe, da prisustvuje brojnim diskusijama i predavanjima o književnosti, izdavaštvu i tematici, kao i obeležavanju raznih jubileja.

U toku osam sajamskih dana u Beogradu se susreću kulture Istoka i Zapada, te će poštovaoci književnosti moći da na jednom mestu, pod kupolama sajma, sagledaju celokupnu ovogodišnju domaću izdavačku produkciju i da, po najpovoljnijim cenama, obnove svoju privatnu kolekciju knjiga najnovijim naslovima domaćih i inostranih izdavačkih kuća, ali i uvek aktuelnim klasicima svetske književnosti. Na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga učestvovaće više od 450 domaćih i stranih izlagača, Najpoznatiji srpski izdavači knjiga su: „B ooka”, „Čarobna knjiga”, „Delfi” knjižare, „Laguna”, Knjižare „Vulkan”

(Fotografija: 60. Međunarodni beogradski sajam knjiga, 2015; © N1)

Veoma bogat prateći program odvijaće se u nekoliko sala za zvanične prezentacije i na štandovima izlagača. U sklopu ovog programa, između ostalog, biće organizovani susreti i razgovori pisaca i izdavača sa čitaocima, knjižarima, bibliotekarima i posetiocima iz zemlje i inostranstva.

Takođe, tradicionalno će biti dodeljene sledeće nagrade:

(Fotografija: Nagrade na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga; © Sajamknjiga.rs)

Šezdeset treći Međunarodni beogradski sajam knjiga će biti otvoren od 21. do 28. oktobra 2018, kao praznik knjige i kulture. Pojedinačna cena ulaznice je 250 dinara, za grupne posete 150 (dolazak više od 20 osoba), porodična 600 dinara (22. i 23. oktobra), dok deca do sedam godina imaju besplatan ulaz.

Takođe, biće održan i 49. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, kao i četvrti Sajam informisanja, komunikacija i marketinga „Media Market”.

Dobro došli!

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend