Na „Beogradskom sajmu” u Hali 2, večeras će u 18 časova svečano biti otvoren 62. po redu Međunarodni beogradski sajam knjiga, pod sloganom „Ključ je u knjigama”. Sajam će otvoriti austrijski pisac Karl Markus Gaus i akademik, crnogorski književnik Miro Vuksanović. Za sve ljubitelje pisane reči kapije su otvorene još od 10 časova.

Books(Fotografija: „Books”; „Vikimedija”)

Ovo je jedna od najposećenijih i najuglednijih književnih manifestacija u južnom delu Evrope, na kojem tradicionalno učestvuju najveći domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci. Oni premijerno predstavljaju mnoga izdanja, a publika ima priliku, takođe, da prisustvuje brojnim diskusijama i predavanjima o književnosti, izdavaštvu i tematici, kao i obeležavanju raznih jubileja.

U toku osam sajamskih dana poštovaoci književnosti moći će da na jednom mestu, pod kupolama sajma, sagledaju celokupnu ovogodišnju domaću izdavačku produkciju i da, po najpovoljnijim cenama, obnove svoju privatnu kolekciju knjiga najnovijim naslovima domaćih i inostranih izdavačkih kuća, ali i uvek aktuelnim klasicima svetske književnosti. Na ovogodišnjem Sajmu učestvovaće više od 450 domaćih i stranih izlagača, dok je Zemlja počasni gostKnjiževnost na nemačkom jeziku (Austrija, Lihenštajn, Nemačka i Švajcarska). Najpoznatiji srpski izdavači knjiga su: „Čarobna knjiga”, „Delfi” knjižare, „Laguna”, Knjižare „Vulkan”

(Fotografija: 60. Međunarodni beogradski sajam knjiga, 2015; „N1”)

Veoma bogat prateći program odvijaće se u nekoliko sala za zvanične prezentacije i na štandovima izlagača. U sklopu ovog programa biće predstavljena nova izdanja i organizovani susreti i razgovori pisaca i izdavača sa čitaocima, knjižarima, bibliotekarima i posetiocima iz zemlje i inostranstva.

Takođe, tradicionalno će biti dodeljene sledeće nagrade:

(Fotografija: Nagrade; Međunarodni beogradski sajam knjiga)

Zvezda ovogodišnjeg Sajma knjiga biće dobitnica „Nobelove nagrade za književnost” (2009. godine), nemačka književnica Herta Miler. A nakon deset godina trajanja procesa restaureacije, prekjuče je otvoren jedan od najboljih muzeja u svetuMuzej savremene umetnosti u Beogradu (MSU).

(Fotografija: Muzej savremene umetnosti u Beogradu, 2017; „Alo!”)

Sajam će biti otvoren od 22. do 29. oktobra 2017. Pojedinačna cena karte je 250 dinara, za grupne posete 150 (dolazak više od 20 osoba), porodična 600 (23. i 24. oktobra), dok deca do sedam godina imaju besplatan ulaz.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend