Izdavačka kuća „Laguna” objavila je srpsko izdanje romana „Reči na mom dlanu”, savremene britanske spisateljice Gvinevir Glasferd.

U doba kada devojka nižeg društvenog položaja nikako nije mogla biti pismena, pogotovo ne do te mere da razmenjuje pisma s čovekom briljantnog uma kakav je bio Rene Dekart, Helena Jans je izuzetak i retkost, pojava koja svakako mora zagolicati maštu.

Ona radi kod gospodina Sardženta, engleskog trgovca knjigama. Iznenada, u njegov dom stiže novi stanar, mesje Dekart. To je „onaj” Dekart i za njega sve mora biti pripremljeno savršeno i kako on zahteva.

(Fotografija: Gvinevir Glasferd, „Vikimedija”)

Ispisujući prva slova i prve reči na svom dlanu, Helena postaje deo malog Dekartovog eksperimenta„Da li su žene sposobne da uče?” Međutim, kako napreduje sa umećem pisanja i još više sa umećem crtanja, tako zauzima sve bitnije i veće mesto u Dekartovom životu. On je opčinjen i oduševljen svime što nije primećivao u svakodnevnom životu dok Jansova počela da mu na to skreće pažnju. Njihova dva potpuno razlčita sveta počinju da se prožimaju, a ipak ostaju odvojeni. Helena i Dekart suočiće se sa velikom nesrećom zbog koje će morati da odluče da li je njihova ljubav moguća.

Pored romana „Reči na mom dlanu”, nedavno su na srpskom jeziku objavljeni i romani: „Elementarne čestice” francuskog autora Mišela Uelbeka, „Suđaje i furije” američke spisateljice Loren Grof i „Špijunka” brazilskog pisca Paula Koelja.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend