Izdavačka kuća „Booka” objavila je izdanje na srpskom jeziku knjige „U vrtu ljudoždera” Lejle Silmani, mlade autorke, dobitnice brojnih nagrada, čija dela nose bestseler status širom sveta.

(Fotografija: Lejla Slimani, 69. Sajam knjiga u Frankfurtu, 2017; © „Frankfurter Buchmesse”)

Adel naizgled ima savršen život. Ugledna je novinarka, živi u predivnom pariskom stanu sa suprugom hirurgom i njihovim malim sinom. Ali ispod sjaja tog „savršenstva” krije se nešto drugo: strašno joj je dosadno! Osim toga, preplavljena je nezasitom potrebom za seksom, po svaku cenu. Boreći se da obuzda svoj nagon i želju, Adelin život počinje da se vrti oko afera za jednu noć, kašnjenja na posao, laganja muža… sve dok ne upadne u sopstvenu zamku.

Lejla Slimani se proslavila šokantnim trilerom „Uspavaj me”, a psihološka fikcija „U vrtu ljudoždera”, koji je, zapravo, njen prvi roman, još jednom će uzrdrmati vaš moralni kompas, jer je ovo knjiga o ženama i njihovim željama, apetitima i autodestruktivnim nagonima. Međutim, autorka ovde ne morališe, već se uzdržava od osuđivanja, izazivajući time naklonost ili makar razumevanje čitaoca za junakinju. U vrtlog svih ovih tabu tema, Lejla smešta i problematiku majčinstva i svih očekivanja koja uz majčinstvo idu, dok će Vas besprekorno čist stil Slimani provesti kroz ovu smelu i erotičnu priču, kroz lavirint strastvene želje, sve do razumevanja samoće, izolovanosti i gladne potrage za autentičnim iskustvom.

(Fotografija: Lejla Slimani, 2018; © „San Francisco Chronicle”)

Roman „U vrtu ljudoždera”, koji možete da kupite po promotivnoj ceni od 594 dinara u knjižari „Bookastore” ili na sajtu izdavačke kuće „Booka”, zaprepastiće Vas, zadiviti i zapanjiti, postaviće Vam pitanja na koja ćete tražiti odgovore još dugo nakon završetka čitanja.

(Fotografija: Knjiga „Snaga” – Naomi Alderman, 2019; © „Booka”)

A pored ovog, u domaćim knjižarama možete pronaći i sledeće naslove: „Ljubavna pisma” Debi Makober, „Snaga” Naomi Alderman, „Besmrtnici” Klou Bendžamin, „Hronologija umetnosti”priredio i delom napisao Ijan Začek, „Beleške jedne Ane: Hronika u 26 glava” Momčila – Mome Kapora (novo izdanje), „Crni talas u srpskom filmu” Bogdana Zlatića„Kako sam uspeo?” Karla Maldena.

(Fotografija: Knjiga „U vrtu ljudoždera” – Lejla Slimani, 2019; © „Booka”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend