Nova knjiga prof. Mirka Aćimovića

0

Prof. dr Mirko Aćimović predstavio je ove godine svoju novu knjigu, “Ogledi o srpskoj filozofiji”, koja je izašla u okviru izdavačke kuće Akademska knjiga.

acimovic_i_korica_200

Pod oblasti kojima se prof. Aćimović bavi u svom filozofskom istraživanju spadaju: filozofija prirode, filozofija kvantne fizike i teorije relativiteta, logika i filozofija prirode kod Srba. Ova knjiga svojom tematikom ne odstupa od navedenih filozofskih sfera. Kao što je navedeno na sajtu Akademske knjige: “Knjiga Mirka Aćimovića “Ogledi o srpskoj filozofiji” predstavlja sažet pregled skraćene istorije bitnog srpskog filozofskog interesa za filozofiju prirode, logiku i metafiziku.” U prvom tomu izložena su razmatranja o naučnom sistemu prirodne filozofije Ruđera Boškovića, sistemu naučne metafizike Branislava Petronijevića i dijalogici kritičke filozofije Mihaila Markovića. Trenutno je u pripremi i drugi tom knjige.

 

Oglašavanje

O autoru

Nikola Ačanski

Egzistiram i u toj egzistenciji jurcam za, po svemu sudeći, nepostojećom suštinom sebe, drugih i prirode. Jurcam poput blesavog psa koji laje na točkove automobila i koji svoju jurnjavu na kraju obično završi pod nekim točkom. Svakog drugog, trećeg dana pomislim da sam je uhvatio, ali svaki put kada otvorim šaku suštine nema.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend