Iz štampe je izašla druga zbirka poezije mladog svilajnačkog pesnika Stefana Lazarevića “Mali beskraj“. U odnosu na prvu zbirku “Iz dubine“, pesnički nemiri ovog mladog resavskog autora su sazreli, obogatili se i obukli stihove druge zbirke u refleksiju pesnikovog duha u koje nas slobodno poziva da zavirimo, kako bi se ohrabrili da pogledamo i u sebe same.

Zbirka je izašla u okviru edicije izdavačke kuće “Alma“ i književne radionice “Kordun“, koju vodi pesnik Ilija Šaula i nesebično je pomogao Stefanu da ova knjiga ugleda svetlost dana.
Autor zbirku deli u tri celine: “Uz osmeh večno(st)“, “Tišine“ i “Zvukovi svetlosti“, u kojima na jedinstven način povezuje prolazno sa neprolaznim, malo sa velikim i spaja ih u sebe samog, sebe kao celinu sa svetom i sebe kao potpuno slobodnog od svega.

Nevelika po obimu, knjiga je okupila pesme različitih motiva i forme. Ono što ove pesme objedinjuje jeste neprestano pesnikovo traganje za konstantama, za univerzalnim i beskrajnim i u ljubavi i u istoriji i u veri. Tiha i zamišljena nad svim ključnim pitanjima postojanja, zaronjena u dubine beskraja, Stefanova zbirka je, da je kvalifikujemo delom jednog njegovog stiha, „izmišljenica sa posvetom“ i to tako sakrivenom posvetom da može da poruči: „Razumećeš koliko ni ova pesma nikada nije bila o tebi.““ –  napisala je u recenziji prof. dr Ilijana Čutura, prodekan za nastavu Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Knjigu trenutno možete naručiti na njegovom Facebook profilu, a uskoro nas očekuje i promocija ovog umetničkog dela.

Oglašavanje

O autoru

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend