Beogradski sajam knjiga na sajmu u Pekingu

0

Beogradski sajam knjiga, najvažnija manifestacija u Srbiji i regionu posvećena književnosti, izdavaštvu i kulturi, prvi put se predstavlja na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu.

Beogradski sajam predstavlja se od 24. do 28. avgusta, a Srbija je, zajedno sa državama istočne Evrope, bila počasni gost, saopštio je Beogradski sajam.

Pored predstavljanja manifestacije na štandu Srbije, u okviru nastupa, koji je upriličio Beogradski sajam, organizovano je i prikazivanje filma o tradiciji i dometima naše najznačajnije kulturne manifestacije, kao i knjige o Beogradskom sajmu knjiga.

U promovisanju Beogradskog sajma knjiga učestvovao je veliki broj kineskih izdavača i književnika, predstavnici njihovih udruženja, ustanova kulture i medija, naši ljudi koji žive u Kini, a posebno interesovanje za naš sajam pokazali su brojni posetioci manifestacije. Realizovan je i niz sastanaka sa izlagačima na sajmu, prestavnicima različitih inostranih institucija i ustanova kulture, udruženja i sajmova knjiga, koje mogu da doprinesu obogaćivanju izlagačkog programa Beogradskog sajma knjiga i kulturnoj razmeni Srbije sa svetom.

U organizaciji i realizaciji nastupa značajnu podršku je pružilo Ministarstvo kulture i informisanja, Ambasada Republike Srbije u Pekingu i druge ustanove i organizacije.

Nastup na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu još jednom je pokazao da Beogradski sajam knjiga značajno doprinosi ugledu naše zemlje i kulture van granica Srbije, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnji Beogradski sajam knjiga, 61. po redu, biće održan od 23.do 30.oktobra.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Neposlušno dete koje šapuće izmišljenim jezikom. Voli knjige, Berlin, putovanja i bežanja od stvarnosti. Zavisnik od poezije. Voli Ničea, Dalija, fotografiju, kafu, Dejvida Linča. Smatra da je Dostojevski besmrtan. Doziva vetar za nove revolucije.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend