Gošća nove epizode TV emisije „30 minuta” je Izvorinka Milošević

0

Gost devete epizode 11. sezone TV emisije „30 minuta”, autora i voditelja Dejana Jelače, koja će večeras, 8. novembra 2019, od 20 časova i 30 minuta biti prikazana na „Obrazovnoj televiziji – eduTV”, jeste poznata pevačica srpske i vlaške narodne muzike – Izvorinka Milošević.

(Fotografija: Izvorinka Milošević, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)

Istaknuta umetnica u sferi etno muzike, nekrunisana kraljica vlaške muzike, dosad je snimila je više od 20 albuma, što na srpskom, što na vlaškom jeziku. Pevala je u grupi Mire Vasiljević „Đerdan”.

(Fotografija: Dejan Jelača i Izvorinka Milošević, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)

Osamnaest godina je bila u braku sa Mišom Blam, jednim od najboljih muzičara na ovim prostorima. Kao predstavnica nacionalne manjine, izjavila je da vlaško pismo ni dan-danas nije profilisano.

„Mi živimo u harmoniji sa većinskim narodom i nikada nikakvih sukoba nije bilo, a to jeste divno”.

(Fotografija: Dejan Jelača, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)

Za „30 minuta”, Izvorinka iskreno govori kako je oko nje neka tajanstvena aura, jer je njena jedina moć da širi ljubav, odnosno o tome kako ljudi i danas misle da Vlasi imaju tu neku magiju.

(Fotografija: Dejan Jelača i Izvorinka Milošević, Beograd, 2019; © „Edu TV”, Dejan Jelača)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend